之前聽好幾個朋友推介我一定要試試呢間餐廳,因為我又鍾意食西式又鍾意食日式料理,而家又唔少fusion菜啱晒我口味。餐廳位置有啲tricky喺巷仔入邊,但係入到餐廳就會覺得好值得黎。餐廳感覺casual得黎又好有情調,好適合同朋友聚會或者慶祝😌-Uni 呢個菜式無論打卡定品嚐都一流,主角一定係中間嘅海膽、蟹肉同魚子,味道非常新鮮無需額外調味已經好正,旁邊好似花瓣嘅其實係菜葉可以包住海膽食。見店員好有心機咁擺盤好似一朵花咁樣,非常賞心悅目。-Masacarpone Spread呢個菜式真係好驚喜,味道同口感都一流👍🏻擺盤依然都係好靚,spread其實係用日本芝士mix唔同嘅調味而成嘅,惹味得黎又好有奶香味,女仔一定非常鍾意食😋 麵包片烤得非常香脆可口,點埋Spread一齊食真係絕配-Ice Plant Salad呢款沙律用咗ice plant,香港非常少見有得食。唔好睇ice plant好似毛絨絨咁其實食落幾脆口,沙律裏面仲有煙三文魚,同ice plant味道非常夾,味道清新開胃🌱-Octopus主菜我地叫咗廚師推介嘅八爪魚爪🐙 肉質幾彈牙,完全唔會有腥味,亦都幾飽肚,特別係醬汁幾惹味同八
Uni
Masacarpone Spread
Ice Plant Salad
Octopus
主菜我地叫咗廚師推介嘅八爪魚爪🐙 肉質幾彈牙,完全唔會有腥味,亦都幾飽肚,特別係醬汁幾惹味同八爪魚好夾。
Mackerel
叫咗另外一份主菜原來都係海鮮😆 魚肉厚身得來一啲都唔會覺得鞋,而且一啲都唔覺得腥,醬汁Creamy同魚肉一齊食好夾。
Udon
見幾位朋友都不約而同推介我食呢個菜式,當然要試試啦!望落以為係普通嘅日式烏冬,但點知非常惹味令人食唔停口,烏冬又好彈牙,試過就會知真係非常好食🤤
Matcha Creme Brulee
最後我哋叫咗一份抹茶creme brulee,抹茶味幾清香同creme brulee嘅甜味都幾夾