2020-11-17 661 views
呢排成日食開啲煎炸野 想食返啲養生既菜跟住就行咗去中環嘅小街 見到間上海菜幾吸引 就入左去喇成個裝修好中國古典化 坐落環境好舒服首先我哋就叫左個招牌菜時令小棠菜肉餛飩 $30/49隻 加左$8跟住轉咗個響螺蟲草燉雞十全養生湯個餛飩好鮮甜,豬肉味鮮爽味濃重,餛飩皮唔厚同埋好滑。個養生湯用咗響螺、蟲草花、淮山加加埋埋成10種材料燉出黎,入口甘甜,冇落味精,夠晒養生。加埋養生湯一齊食,非常夾,忍唔住食多幾啖。跟住食上海菜就一定要叫小籠包$40/4個,小籠包上枱嘅時候仲係熱辣辣,肉餡都有鮮甜的豬肉,咬落去嘅時候,肉汁別晒出嚟,味道先甜。我哋仲嗌左春卷$32/4件,外皮又脆又薄,入口唔油膩,抵食!冷盤方面就叫左燻魚$79,香香甜甜,份量都唔少添!抵食仲嗌左個古法紅燒肉百頁結$89,紅燒肉炆到好軟稔,加埋少少肥膏都唔會好油膩!百葉結吸晒啲醬汁,好入味。甜品方面就叫咗豆沙鍋餅$45份,入面係紅豆沙餡,唔會得少少豆沙餡,外邊脆卜卜,一啖咬落去,好爽脆。另外都嗌左個桂花酒釀丸子$32,上枱嘅時候都係熱辣辣,飄黎陣陣嘅桂花香味,丸子軟糯,食完清甜滋潤!。地址:上海弄堂菜肉餛飩 (歌賦街) (中環)中環歌
呢排成日食開啲煎炸野 想食返啲養生既菜
跟住就行咗去中環嘅小街 見到間上海菜幾吸引 就入左去喇
成個裝修好中國古典化 坐落環境好舒服

冷盤方面就叫左燻魚$79,香香甜甜,份量都唔少添!抵食

地址:上海弄堂菜肉餛飩 (歌賦街) (中環)
中環歌賦街35-37號地舖

最高為(5/5)
味道⭐⭐⭐⭐⭐️
價錢⭐⭐⭐⭐