2024-01-08 9105 views
每逢節日尖沙咀區一定比較旺,   我們已預訂檯於     吃晚飯,   預祝 花生 mama  生日快樂.   裝飾像高級西餐廳,   提供中式傳統 + 時尚佳餚.  位置貼近維港,  景色怡人,檯上有聖誕燈,  加添了節日氣氛.龍井薰太爺雞,   開蓋煙熏味撲鼻而來, 出品熱辣,  雞皮脆肉嫩,  好肉少骨. 日本金柚手撕雞, 吃了兩款雞, 味道各具特式.八味金磚豆腐, 一塊塊長方形金磚的造型, 剛炸起, 熱辣辣, 金黃香脆, 豆腐滑溜溜, 伴有八味粉確惹味. 柚子黑鱈魚件, 鱈魚肉質滑, 用上柚子調味, 帶點日式風味.鮮茨實濃雞湯浸菜苗,  感覺有新意, 口味不錯.一道簡單小菜, 豆腐炸得外香內滑, 配搭上軟嫩菜心, 調味好.美極香煎龍躉球, 擺碟賣相幾靚.   上檯熱辣辣, 有鑊氣.  龍躉好新鮮,  煎得香滑, 用了美極醬汁, 味道出眾. 青花椒乾燒虎蝦黃金海虎蝦,   顏色賣相, 擺設也吸引.   蝦肉彈牙鮮甜, 多肉厚身,  令人吃得好回味.咕嚕鬈毛豬脆    豬肉細滑吾肥, 用上咕嚕汁調味, 提升肉味和香氣,  烹調技術真不錯, 惹味又滋味.班片肉鬆魚湯脆米泡飯, 脆米泡
每逢節日尖沙咀區一定比較旺,   我們已預訂檯於  [六公館]   吃晚飯,   預祝 花生 mama  生日快樂.   裝飾像高級西餐廳,   提供中式傳統 + 時尚佳餚.
位置貼近維港,  景色怡人,
檯上有聖誕燈,  加添了節日氣氛.
日本金柚手撕雞, 吃了兩款雞, 味道各具特式.
鮮茨實濃雞湯浸菜苗,  感覺有新意, 口味不錯.
青花椒乾燒虎蝦
班片肉鬆魚湯脆米泡飯, 脆米泡飯做得出色.
桂花蟹肉炒新竹米粉,  家常小炒, 有家既味道. 滑滑的蟹肉, 桂花蛋絲, 銀芽, 材料豐富, 米粉炒得不油膩.
最後服務員送上預訂生日蛋糕盤.  配搭見新意.