2024-04-02 131 views
好耐好耐無食雞煲了,咁岩朋友元朗上完堂過去搵佢食飯,前一日打去訂咁岩有人取消booking 🥹,幸運地有人取消先有機會食到美美雞煲!因為裡面唔大大概就7-8張台,都係4人台,大班人就唔無好夠坐了,如果想食一定要訂位。一黎到比佢啲辣逐親,咳到癲左,但好在無放棄佢過左一陣認一認就得到美食啦!雞煲整體醬汁係編甜(岩我口味😜),甜甜辣辣又有啲麻,麻得黎會有檸檬葉清新味道,好有層次嘅味道,唔係死辣,正常食完雞次後就加水打邊爐,我地都覺得個汁好好味,唔捨得倒水落去溝淡佢,最後叫左鵝膠,生腸,萵筍,水魷魚,倒晒落去,全部野都索晒啲汁,好食到癲啊,根本食到停唔到口。除左雞煲我地仲叫左生豪,生豪好新鮮加埋個醬汁又係一流😋。但個粟米就正常發揮唔特別。哩餐食得好幸福。

哩餐食得好幸福。
  • 招牌雞煲