2023-08-18 87 views
完全對得住「金飯館」3個字!唔同菜式配搭唔同嘅飯底🫶🏼焗飯揀選長身較重米香嘅米種,沾滿蛋漿炒到金黃色粒粒分明;而肉餅飯就用珍珠米,煙韌彈牙🥰土地問題真係比較坐得比較逼🙈不過食物質素搭救 叫咗3樣嘢 分別係黑松露墨魚肉餅飯(中)、蓮藕梅香鹹魚肉餅(右)、蜜桃鮮茄焗豬扒飯(左)🐙黑松露墨魚肉餅飯蘭王脆邊蛋真係無得輸🤤睇隻顏色已經有食慾!珍珠米夠咬口,肉餅有肉汁,如果個松露再香啲就好!🐟蓮藕梅香鹹魚肉餅個梅菜咸度啱啱好!仲有豉油同豬油撈飯,超級香!🍅蜜桃鮮茄焗豬扒飯個炒飯底好得,蛋漿包裹飯粒,每粒飯都好香!美中不足係我個人認為桃入面果糖太甜,同番茄嘅酸味唔太夾好好味🫶🏼一定會番兜🤤

🐙黑松露墨魚肉餅飯

🐟蓮藕梅香鹹魚肉餅
個梅菜咸度啱啱好!仲有豉油同豬油撈飯,超級香!

🍅蜜桃鮮茄焗豬扒飯

好好味🫶🏼一定會番兜🤤

$80 (Lunch)