2011-07-13 1302 views
知道有正街衢市好耐,但唔知原來呢度有個熟食中心...同其他熟食中心唔同,呢度同街市乾貨係同一層~大熱天時,有冷氣先係王道~~呢晚同爹娘嚟試試,唔駛等位,好多檯,好可能因為成個場夜晚得佢一檔~服務算唔錯,起碼一坐低就有人SERVE~叫咗其中一個招牌菜---金盤焗雞,其實即係將啲雞煮好,擺喺銀盤上面,再用錫紙冚住嚟焗,味道唔錯,起碼有雞味~仲嗌咗另一寶---啫啫芥蘭煲,呢味個人覺得差少少,啲芥蘭無咩味,反而入面啲豬頸肉仲好食~仲有個牛腩煲,炆得夠淋,而且蘿蔔夠入味&無渣~最後仲有魚香茄子,唔太鹹,撈飯一流~總括而言,呢度仲未俾嗰啲所謂名人食家發掘到,以一間街坊小菜舖頭,真係算唔錯,一個開飯嘅好地方~~

2011-07-10
  • 金盤焗雞