2014-12-12 3513 views
朋友同我補祝生日,最後決定打爐其中一個朋友先入座,雖然冇人迫佢快d落單,但枱上面就資料不全;如果唔係我地o係門口發現有分散叫同任食,可能就傻更更叫左任食架喇兩樣野價錢可能唔差得遠,但我地認為冇乜必要任食叫左個椰子雞湯底,上到黎係一層油舖左o係湯o既上面...都算,揀好哂野食,個部長拎住張機印單行埋黎話打多左個粟米問我地要唔要,我地就話睇下幾大碟再決定隔左幾分鐘佢又行埋黎問多左碟要唔要,我地再答多一次之後同時黎左幾樣野,見到兩碟粟米,我地6個人,至少一人兩舊,又唔係個個都勁鐘意食粟米,於是叫佢cancel返一碟,佢竟然話「都唔係好多o者,一人食多兩舊食得哂o既!」有冇攪錯呀部長,你唔想改單係你o既事,邊個叫你一開始入錯?冇可能屈人要另外仲黎錯碟海膽丸,我叫佢拎走話黎錯左,佢又出招「唔係呀,你地叫架...」我朋友叫佢拎返我地畫o個張同機印單黎對,畫o既同入機都冇錯,真係你地廚房俾錯野囉好冇其他侍應都正正常常,會主動加湯加茶咁,唯獨是呢個部長好似唔知發生咩事咁,明明佢地有問題仲屈返個客轉頭,真係唔會再黎.
朋友同我補祝生日,最後決定打爐
兩樣野價錢可能唔差得遠,但我地認為冇乜必要任食

叫左個椰子雞湯底,上到黎係一層油舖左o係湯o既上面...

隔左幾分鐘佢又行埋黎問多左碟要唔要,我地再答多一次

2014-12-10
Celebration