2007-11-03 29 views
做了這麼多年街坊, 百好, 金記甚少去, 呢間都唔例外.是日要在家打躉作文, 早餐吃得甚豐, 午餐冇食就過左黎食茶餐.可能是有水準的關係, 加上門面靚靚曲奇的關係, 兩三點, 竟然係坐滿人, 特登過隔離望望卻是水靜河飛.好不易才坐到位, 要了個茶餐: 火腿通粉+牛油餐包+煎雙蛋+熱奶茶等左一陣食物陸續送上, 熱奶茶係唔錯, 厚身白杯, 衰極有個譜.火腿通粉, 火腿和通粉都是水準之內, 不過一提是食完唔口喝, 所以都吃得過.煎雙蛋滑一滑, 是太陽蛋, 不過逃不了油油的, 牛油餐包, 這個幾軟身, 牛油適可而止, 又可以用黎醮漏出來的蛋汁, 不錯.行到counter, 見曲奇又多款又幾得意, 買左芝麻, 杏仁各一; 沙翁大大個$4.5, 色水幾靚, 又買一個試試.返到屋企食曲奇先, 杏仁味既KT 唔係好得, 杏仁味假假地; 其他味食唔到, 芝麻味好少少, 冇咁假; 不過買俾小朋友都應該幾開心的.沙翁表皮脆脆的, 入到好香, 而且不是乾爭爭的, 糖粉也是適量, 是眾多最好的.阿叔送餐快手, 事頭婆幾好人, 買左少少外賣, 都問我拎唔拎到.得閒可以再黎.
做了這麼多年街坊, 百好, 金記甚少去, 呢間都唔例外.

得閒可以再黎.