2017-10-09 147 views
今日同朋友去開荃灣,好耐之前已經聽講呢度噶瑞士雞脾好好味,今日有機會黎試下啦。 大概7點幾入到去已經差吾多滿座。黎呢度最主要系想食蕃茄湯通粉同瑞士雞脾,所以好快就點完餐。瑞士雞脾🍗大大隻雞脾見到都吸引啊,賣相都唔錯,雞肉夠入味, 味道唔會只停留系表面,瑞士汁濃郁。 平時我一般都唔會食雞皮, 但呢個瑞士雞脾噶雞皮食曬都唔會太油。特色蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋 蕃茄湯底超濃郁, 果然無改錯名啊--蕃茄濃湯🍅🍅。蕃茄通上有一大舊滑蛋,浸左系湯度增加唔同口感。雖然好多蕃茄,但味道啱啱好,唔會太酸。厚切牛乳炒蛋治 個蛋治份量十足,好厚身, 大大份。 雖然系牛乳蛋治, 感覺也唔會太漏。紅豆冰紅豆冰系好多人噶童年回憶,黎到冰室茶餐廳一定要叫翻杯紅豆冰先, 只不過宜家要搵到杯有味道噶紅豆冰唔系咁容易。 今次呢個就唔會失望, 大半杯都系紅豆, 味道唔會過甜。 咖哩豬扒飯見到個咖哩豬扒飯有少少嚇親,份量足以夠兩個女仔食, 平時食噶豬扒飯最多都系得兩塊豬扒, 呢個就有成4,5塊。 份量驚人。每碟噶份量都好足,唔使驚唔夠飽啊, 而且價錢
黎呢度最主要系想食蕃茄湯通粉同瑞士雞脾,所以好快就點完餐。

瑞士雞脾🍗

特色蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋

厚切牛乳炒蛋治
個蛋治份量十足,
好厚身, 大大份。 雖然系牛乳蛋治, 感覺也唔會太漏。

紅豆冰

咖哩豬扒飯

每碟噶份量都好足,唔使驚唔夠飽啊, 而且價錢