見好耐無食過台灣嘢,就抱住一試嘅心態去。咁晚餐就叫咗一個臭臭鍋、蟹蓋同埋豬軟骨湯麵。.臭臭鍋 $168我哋點餐嗰時叫咗小辣,嚟到睇起嚟個湯雖然好清,但意外都幾辣,算不過不失。但臭臭鍋最重要嘅臭豆腐,味道竟然同樓下自然派賣嘅元素豆腐一樣,完全唔值$168⋯⋯.士林夜市蟹蓋 $52味道係…街市食到嘅煎釀三寶味道,只不過放咗喺個蟹蓋入面,而且係用沙律醬伴碟🫥都唔知講咩,創意加分?煎釀三寶蟹蓋?.豬軟骨湯麵 $82算係最不過不失嘅餐點,豬軟骨嘅味道同喺台灣團購返香港嘅豬軟骨差唔多味,至少似台灣嘢呀。.✨重點來了✨當所有餐點到晒嘅時候,突然有個男店員行過隔離,用對講機好大聲咁「嘩呢度仲有一個臭臭鍋,全場成11個臭臭鍋!」然後連住個鼻走開,同場見到幾個員工喺周圍恥笑同數有幾多個臭臭鍋,好似笑客人食緊屎咁😅如果連員工都唔識尊重自己餐廳食物,仲要當住客人面咁樣講嘢,其他服務質素都真係心照😅可一不可再。
臭臭鍋 $168
士林夜市蟹蓋 $52