2012-02-03 9 views
真係好易比人呃到,,諗住係openrice咁多好評差極有限啦,到左依家食完,我諗真係唔會再有下次,咁多好評真係唔知邊到黎,可能係舊時儲落, 到左依家面目全非…..一心諗住試下個鱔糊, 晚餐得一個套餐同散叫,咁就套餐啦,2個餸,2個飯,1個湯羹加2杯八寶茶, 開價168蚊都好合理,另加小籠包$28/5隻,但係我睇返openrice,人人明明食緊$28/8隻,今次食竟然少左3隻,咁咪即係加價我地叫左銀芽鱔糊,口水雞,粟米羹一開始安排坐係細圓枱,同隔離近到背對背,咁咁岩有卡位就問下: 姐姐唔該有冇卡位,我地想轉卡位,好聲好氣禮貌地問一問,你話冇咪算,個姐姐答我:卡位好地地坐咩卡位呀,冇呀,坐緊係到好地地轉咩呀。本身都對lee間野有期望,佢一句野打沉左我,個心灰一灰,咁諗住環境唔緊要,服務態度都唔緊要,好食咪得囉1.)銀芽鱔糊一食,有咩特別我對食根本就冇咩要求既人都唔覺得好食,個味好普通淡口,睇落好深色點知食落冇咩味, 鱔糊唯一好既就係質感夠爽口,至於味道就比唔到評語,因為冇咩味2.)口水雞,因為我係第一次食, 酸,麻,辣都有,lee個都ok3.)小籠包,一口落去真係有肉汁飛出黎,,但係,,唔

我地叫左銀芽鱔糊,口水雞,粟米羹

3.)小籠包,一口落去真係有肉汁飛出黎,,但係,,唔係隻隻都有喎,我食左2粒就中左一粒係冇汁皮乾既,有幾好食你自己諗下啦
4.)粟米羹,一黎到個心又沉一沉,粟米羹 其實係雜豆加水加蛋花埋茨, 蛋花仲要勁厚身,一d都唔似蛋花,老老實實,自己買罐頭返去煮仲好飲過佢!
5.)八寶茶,甜中帶甘

我同我男朋友一路食一路都知唔對路,而我自己就真係好怕人冇禮貌既,坐坐下會聽到個後生仔老闆同出面等緊既客講:你地齊人先好入黎,唔齊人唔可以埋位
又會聽到: 我地依家冇得散叫,因為唔夠人 (咩道理)
一邊食就一邊收我地d野,食小籠包個籠仲有一粒未食就話:仲有一粒可唔可以食埋佢 喂大佬呀,我黎食晚飯唔係競食呀,我坐左15分鐘就係咁收收收,明明有枱冇客都要催,食食下連我筷子都收埋,算點呀,真係諗返起都嬲
, 你打開門做生意,咁做同趕客有咩分別! 唔好真係以為有幾日明星黎食過野幫你簽幾個名就大曬先得嫁,你生意唔憂做都唔洗咁既態度呀哥仔!

我真係唔會介紹同推介其他人黎,成晚飯食得好唔舒服,食物唔係超班,連服務同態度都做唔同既菜館如何留得住一班對你有期望既客人

2012-02-02
$94 (Dinner)