2023-02-23
今日去開銅鑼灣朋友話這間鐵板燒比較富現代式,除咗鐵板燒,仲有其他選擇,所以同好友去完赤柱後來食晚餐。裝修似居酒屋比較年輕化!我們安排坐在鐵板燒前面的吧枱,又可以欣賞廚師的廚藝。。整過氣氛有食慾興致!就係叫了悠久之梅𩂋10年屬熟性梅酒,而朋友就喜歡飲蘋果梳打!先來芥辣八爪魚$38八爪魚非常之爽身, 濃郁嘅鮮味,而那個sauce是辣辣地。好開胃日本原隻活帆立貝$138烹調這個時,見到廚師非常之用心機,都不用落其他調味,因為本身這個帆立貝已經好新鮮。食每一啖都有鮮味在口裏。伊比利亞豬$98這個不得了,肉質非常之爽身。唐楊雞翼$38就是外脆肉質非常多汁章魚御好燒$158其實平時不太喜歡吃這個,但是他們的整法非常之有質感,味道也是不錯,有濃濃的章魚味!鵝肝$108油脂味甚重!本身以為會好滯口,但原來下層是夾了青蘋果。完全同平時食的不同。酸味味。好開胃。松葉,蟹肉海膽炒飯$188非常乾身,而且囉海膽味非常之濃郁。福餅$18 + 椰子雪葩$68福餅竟然不是太甜!而是黑糖配焦糖混合而成椰子味雪葩椰子味一定是重頭戲,所以淡淡都是椰子味!
日本原隻活帆立貝$138
伊比利亞豬$98
這個不得了,肉質非常之爽身。
唐楊雞翼$38
就是外脆肉質非常多汁
章魚御好燒$158
鵝肝$108
松葉,蟹肉海膽炒飯$188
非常乾身,而且囉海膽味非常之濃郁。
福餅$18 + 椰子雪葩$68
福餅竟然不是太甜!而是黑糖配焦糖混合而成
椰子味雪葩椰子味一定是重頭戲,所以淡淡都是椰子味!