2017-01-01 977 views
今日嚟到大圍探朋友,正直下午茶時間,友人告訴我這間餐廳在大圍開了分店,好奇次下,一於叫友人同我去食.走到附近發現有個門面很新,藍綠色為主,一眼就望到走進內,很舒服的感覺,舒服的卡位,牆上很多掛畫及裝飾品.,而樓底好高,空間感十足.4點鐘入嚟還有午餐供應,當然有下午茶啦.下午茶,我不想食太多,所以,我選擇了奧斯特選早餐奧斯特選早餐 (雞扒,三文魚,蕃茄,德國腸,炒蛋,多士,薯條雞扒好香香草味,皮油脂已炸掉,所以好脆口,雖然是這樣,但肉質唔粗。炒蛋好滑,份量都唔少。 三文魚有兩片多,多士又厚厚脆脆的,我喜歡將煙三文魚放在多士上,一起咬下去,好有滿足感.餐飲配33元以下飲品,我就加了19元轉了玫瑰latte .好girlish ,有啲玫瑰花瓣在面頭,好靚。飲落有好香玫瑰花味。Latte 並唔甜,好好飲。而友人則喜歡吃肉,所以就叫了香草羊架伴薯條有3大件已見買相好juicy 配了大量的薯條和沙律菜。羊架很厚身,雖有點油脂,反而更甘香。中間是有點紅,我唸約7成熟,但吃下去無腥的感覺,唔靭。唔乾,點埋搭配的醬汁,更特出了羊的味道。薯條很新鮮,炸的時間剛好,每條都好長,脆口,正。友人就叫了涷奶茶,要
4點鐘入嚟還有午餐供應,當然有下午茶啦.
下午茶,我不想食太多,所以,我選擇了奧斯特選早餐
餐飲配33元以下飲品,我就加了19元轉了玫瑰latte .
玫瑰latte
玫瑰latte
而友人則喜歡吃肉,所以就叫了香草羊架伴薯條
香草羊架伴薯條
友人就叫了涷奶茶,要自己溝的那種,
最後叫個了雪山熱香餅作甜品,本來想叫紫薯系列,可惜買晒,唯有叫了個原味.

原味雪山熱香餅
樣貌雖然普通,但吃下好香雲尼拿味
配餅碎,熱香餅好厚身,又軟熟,原來將熱香餅沾上了餅碎,味道又唔同咗,丌食到熱香餅的香味,配上雲尼拿雪糕,食完好滿足
原味雪山熱香餅
Other Info. : 忘記的旺角分店的價錢,但感覺這裏坐得比較舒服,可能地方較濶落.而這裏的服務員也相當有禮貌,不停為顧客斟水.
Type of Meal
Tea