2021-11-15
🥺疫情關係,留港消費都已經兩年😮💨,呢兩年真係多咗好多機會發掘香港嘅美食🤗,今次就去到少有嘅上環區,先發現原來上環橫街小巷裏面有好多隱藏嘅美食,今次就嚟食本地手製漢堡「La Casa Burger & Pasta」,呢間小店除咗主打手製Burger之外,仲有手工意粉,不過今次第一次嚟食,就先試下佢哋啲Burger先🍔🐮120g經典芝士漢堡所有食物即叫即製,保證新鮮。我哋仲加咗$20加多咗個大啡菇,牛肉超級Juice,芝士溶晒超級邪惡😈。一啖咬落去,每一層嘅材料都係好朋友👭,經典口味組合冇得輸。🐓川式麻辣雞扒漢堡唔係講笑, 麻辣雞扒食落去有一種熟悉嘅味道(係譚仔麻辣米線味🙀)成個口味超級創新好特別,鍾意食譚仔嘅你,個人極度推薦試吓🤩,有驚喜。🌟加$18就可以升級做套餐,配小食同埋汽水🥤🥔即叫即炸薯角薯角份量超級足,食極都好似唔完咁樣😜(抵食過M記嗰啲薯條🍟)🍗 日式炸雞抵食自選(單點$35),而家套餐只係$18仲要連嘢飲🤩炸雞落去都有肉汁之餘,有要有雞味,絕對CP值之選。
🐮120g經典芝士漢堡
🐓川式麻辣雞扒漢堡
🌟加$18就可以升級做套餐,配小食同埋汽水🥤
🥔即叫即炸薯角
🍗 日式炸雞
抵食自選(單點$35),而家套餐只係$18仲要連嘢飲🤩
炸雞落去都有肉汁之餘,有要有雞味,絕對CP值之選。