好耐冇黎過上環,之前黎食過既餐廳已經轉晒🥲今次黎到呢間係文咸東街既漢堡熱店😆餐廳距離上環地鐵站行2分鐘左右就到😋鋪頭面積唔大,大概有6張2人枱星期六一點左右黎到都仲有位,但陸續已經好多人黎食,到點半都已經滿座餐廳入面都係高枱,似西式快餐店既感覺😉食物水準都唔錯,有唔同既漢堡、意粉同小食可以揀😍🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡 Sirloin & Truffle Mozzarella Burger($89)漢堡揀左西冷,黎到先發現原來係一片片既牛肉漢堡😯同想像中平時食開既牛肉漢堡唔同🤣牛肉算係軟林,唔會好難咬開😝漢堡包好軟熟,茶左牛油好香口😇黑松露味加芝士亦都冇得輸‼️漢堡都好大個,食完都好滿足🤭🥔炸薯角配黑松露蛋黃醬及🥤飲品(+$26)漢堡就揀左加薯角做小食,黑松露蛋黃醬超出色💯黑松露味好突出,而且蛋黃醬比平時食既濃稠,好creamy‼️加埋薯角一流🥳薯角既份量亦都超多,一個人真係食唔晒😛飲品就揀左罐裝既西柚梳打🍹見到好多人都嗌雪糕奶昔,下次要試下先得😋🍝雞肉羅勒青醬意粉 Chicken Pesto Spaghetti ($72)意粉都唔錯,尤其是雞肉好入味,而且好juicy🤩我最怕食到啲雞肉有雪
好耐冇黎過上環,之前黎食過既餐廳已經轉晒🥲
今次黎到呢間係文咸東街既漢堡熱店😆
餐廳距離上環地鐵站行2分鐘左右就到😋
鋪頭面積唔大,大概有6張2人枱
餐廳入面都係高枱,似西式快餐店既感覺😉
食物水準都唔錯,有唔同既漢堡、意粉同小食可以揀😍

漢堡揀左西冷,黎到先發現原來係一片片既牛肉漢堡😯
同想像中平時食開既牛肉漢堡唔同🤣
牛肉算係軟林,唔會好難咬開😝
漢堡包好軟熟,茶左牛油好香口😇
黑松露味加芝士亦都冇得輸‼️
漢堡都好大個,食完都好滿足🤭
西冷黑松露水牛芝士漢堡
西冷黑松露水牛芝士漢堡

🥔炸薯角配黑松露蛋黃醬及🥤飲品(+$26)
漢堡就揀左加薯角做小食,黑松露蛋黃醬超出色💯
加埋薯角一流🥳
薯角既份量亦都超多,一個人真係食唔晒😛
飲品就揀左罐裝既西柚梳打🍹
見到好多人都嗌雪糕奶昔,下次要試下先得😋
炸薯角配黑松露蛋黃醬

意粉都唔錯,尤其是雞肉好入味,而且好juicy🤩
我最怕食到啲雞肉有雪味,但呢個完全冇💯
羅勒醬好香,食落唔會好漏☺
意粉份量都好多,好味👍
雞肉羅勒青醬意粉

🐣原味雞翼兩件及飲品(+$18)
雞翼亦都好香口,雖然得2隻唔係好夠喉🤣
但雞翼煎得好香脆,原味都唔會覺得唔夠味☺
下次想試埋新出既洋蔥圈🤩
飲品就揀左雀巢檸檬茶🥤
原味雞翼

📌La Casa Burger & Pasta (文咸東街)
上環文咸東街2號地舖

😋食物質素:7/10
🍽️用餐環境:7/10
💰性價比:7/10
👣回頭率:7/10
2022-07-16
炸薯角配黑松露蛋黃醬
上環曾是我的蒲點 可是卻很少在這裡找美食🤣 而La Casa是每次我路過也會被其活潑可愛的 裝修所吸引住的一所小店🐒光是從門面看 就覺得很歡愉 為生活注入了一些活力🫶🏻 餐牌的設計也是可愛活潑的路線 也算是簡單易明的 分別是全日menu (combo set)、Late Lunch Menu 和二人套餐🍽 這次我們來 就點了一人一個combo set ✨第一個是西冷黑松露水牛芝士漢堡🍔 ($89) +泰式酸辣醬雞翼 🍗(Set + $26) + 冰極雪糕咖啡🥤 (Drinks Upgrade $25)西冷黑松露水牛芝士漢堡🍔 $89我和朋友也是第一次吃以西冷代替patty的漢堡包 感覺非常新鮮🤣 以前很怕快餐店的patty 因為不知道免治肉的來源 🥵🥵 所以我們也挺欣賞用上西冷牛肉的 就是健康一點的概念🥩 漢堡包的麵包烘的外層脆脆的 裡面鬆軟 香甜 店家也為麵包塗上牛油🧈 配上青瓜🥒、生菜🥬、水牛芝士🧀 值得一提的是 西冷牛肉份量很多😂😂 protein滿滿的😛 不錯吃!第二個combo set是大蝦香蒜橄欖油意粉🦐 $78 + 意式肉丸4粒 $26 + 跟餐飲品 Coke Zero

光是從門面看 就覺得很歡愉 為生活注入了一些活力🫶🏻

這次我們來 就點了一人一個combo set ✨

西冷黑松露水牛芝士漢堡🍔 $89

第二個combo set是大蝦香蒜橄欖油意粉🦐 $78 + 意式肉丸4粒 $26 + 跟餐飲品 Coke Zero $0
大蝦香蒜橄欖油意粉 很顯然而見 有大蝦4隻🦐🦐🦐🦐 爽彈 沒有雪藏味 我們經已很滿意☺️ 店家用上較幼身的意粉 時間拿捏得剛好 Al dente 😙 面頭鋪滿蒜蓉和撒上香草🌿 簡單而美味!而且不會過於油膩🫶🏻 喜歡!

兩個combo set的小食也很不錯呀 分別是泰式酸辣雞翼🌶和意式肉丸🍅
店員也有提醒 泰式酸辣醬雞翼 就是用泰式酸辣醬沾著來吃🤣🤣 也是不錯呀 就是大家都熟悉的甜辣醬 雞翼胖嘟嘟的又Juicy! 好吃啦〰️
意式肉丸就有點驚豔到我們 因為肉丸味道很濃 🧆很有肉汁 不會死實 意式醬 蕃茄的味道也是有名濃厚的 酸酸甜甜 配上蕃茄粒 🍅 不錯☺️☺️

另外 怕不飽 我們額外點了炸魚泰式莎莎 $58 (漢堡轉沙律🥗)
在下單的時候就有一點不愉快的經歷 店員一直大聲重複問我是不是要多點一客食物😅 我已很平和答了很多次「是的 額外多點一客」 她態度很惡劣的又再重複強調我點了3份lol 客人不可以食量大嗎??😅😅😅 回到座位的時候 朋友還問我為什麼惹到店員 我也是。。一頭霧水lolololol
說回食物 以價錢來看 很大一份耶!炸魚很厚身 炸皮剛好 又脆又香😛😛 裡面的魚肉juicy又有魚味🤣 抱歉 我說不上來是什麼魚的品種 🐟 可是覺得好吃呀!配上酸甜的莎莎和新鮮爽口的沙律🥗 refreshing!如果我在附近上班 又想吃健康一點的話 我是會天天來啦🫡

冰極雪糕咖啡🍨 (跟餐 +$25)
是以雪糕跟咖啡blend成奶昔👅 奶味重 咖啡香濃 夠冰 好喝!

店鋪雖然不算很大 但其實也不會太擁擠 而且乾淨企理 也是不錯的一個消遣的地方😙 lunch hour會比較繁忙 要是大家想chill住食的話 建議平日2點左右到店🫶🏻 食物種類也算蠻多的 而且店家一直有推出新品☺️☺️ 味道又不錯 出餐很快 很適合上班族呀✨
服務態度就有待改善 不過小店的話〰️也不能期望有greetings 好聲好氣 走得時候有byebye什麼的 可能她們這些年來 都工作得很累吧〰️ 大家就 多多體諒一下辛苦的工作人員〰️
2022-08-04
$150 (Lunch)
  • 意式肉丸
  • 冰極雪糕咖啡
  • 雞翼
2022-08-04 109 views
上環斜路中間黃色裝潢的Burger店頗爲起眼驟眼一望,見店面細細以爲專做外賣生意,但仔細一看發現都有幾張堂食座位~除漢堡之外都有手工意粉、通心粉,沙律可以作挑選。Scan台面QRCODE后就可以見到Menu再慢慢挑選~當中不少客制化選擇如飛包轉沙律、設有額外備注供客人自行填寫都頗爲貼心。落單后就可以前去收銀比錢~超方便,電話提早落單再現場比錢即刻製造,甘就可以確保D burger &薯條扲上手一定係熱辣辣!~經典牛肉芝士漢堡🍔 $ 72 + 18配炸薯條&雀巢檸檬茶- 漢堡扒厚實得來好多肉汁、超級JUICY,夾埋入面的芝士,生菜同番茄,幾豐富又有口感~果然係經典又不出錯的口味。而醬汁分量都剛剛好,五會食得太論盡~!😋而薯條分量好多,新鮮炸起、熱辣辣又爽脆,沾上茄汁已經係十足的美味!~😋最欣賞店鋪在收銀旁設有餐具和調味料自助區,對於茄汁愛好者每一次問店員扲多幾包茄汁都好怕麻煩人、但得一包又五夠點薯條的困擾,係呢到就可以自己食幾多扲幾多~~!!😋香蒜大蝦橄欖油意粉🍝 $78 + $18番茄芝士沙律& Coke Zero-煎蛋超香!~仲要未係全熟帶點流心~~好正♥♥🦐蝦肉都有四五隻,大隻得來
上環斜路中間黃色裝潢的Burger店頗爲起眼

除漢堡之外都有手工意粉、通心粉,沙律可以作挑選。
~

經典牛肉芝士漢堡🍔 $ 72 + 18配炸薯條&雀巢檸檬茶

香蒜大蝦橄欖油意粉🍝 $78
+ $18番茄芝士沙律& Coke Zero

-煎蛋超香!~仲要未係全熟帶點流心~~好正♥♥🦐蝦肉都有四五隻,大隻得來、食落都爽口彈牙。意粉軟硬適中,調味帶點有種中式蒜蓉蒸扇貝的嘅風味。
不過食到底就略顯有少少偏油和有少少咸。不過搭配埋清爽、醬汁偏酸的番茄芝士沙律一齊食就覺得味道啱啱好~!沙律菜最重要就係要新鮮爽脆先好食。
- 無諗過係Burger店都可以食得營養又好味~~

📝食物足料,味道不錯~!符合定價~🥰係中上環區100蚊都五洗就可以食到個Burger餐已經好抵,而小店仲有酒、奶昔可以飲,而食物選擇都不少~!絕對係收工后行過想食個comfort food的好選擇😈(7/10)

📍La Casa Burger & Pasta -上環文咸東街2號地舖/九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓601B室
2022-08-03
  • 經典牛肉芝士漢堡
今日在上環工作,完成後路過這間美式漢堡小店,黃色好sharp的外牆,牆身大大的「say cheese」頗為吸睛,細細間有bar枱幾chill幾relax。餐牌上選擇夠多,除咗各款漢堡外,還有意粉供應,迎合不同客人的需要。 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89+$18 薯條配茄汁 配可樂 半溶芝士多到接近滿瀉,混合了黑松露醬,漢堡入面不是漢堡扒而是一片片的西冷牛肉又幾特別,牛肉味濃,牛汁加上洋蔥的甜味,底層是生菜、蘑菇、青瓜,口感相當豐富,好食! 薯條是仿效美式製法,將薯仔連皮切條去炸,外層炸至金黃,內禮的薯仔軟綿綿熱辣辣,點上茄汁,停唔到口。 意式肉丸意粉 $72+$18 原味雞翼2隻 配雀巢檸檬茶 這個意粉是驚喜之作!本身對肉丸意粉期望不太高,上桌時見到意粉表面灑滿蒜蓉粒,作為蒜蓉控的我表示驚喜,肉丸牛味濃,以茄汁、蕃茄再加上橄欖油混合的意粉醬,灑上香草,好食!讚!雞翼炸至外皮香脆,但仍然保留了肉汁,咬落嫩滑多汁,不錯。

西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89
+$18 薯條配茄汁 配可樂

意式肉丸意粉 $72
+$18 原味雞翼2隻 配雀巢檸檬茶
雞翼炸至外皮香脆,但仍然保留了肉汁,咬落嫩滑多汁,不錯。

• 西冷黑松露水牛芝士漢堡
經過中上環附近🗿🚉去咗上環地鐵站附近食𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔🌟黃色門面的漢堡店好𝐬𝐡𝐚𝐫𝐩細細間 有幾張𝐛𝐚𝐫枱💫 氣氛幾 𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥~除咗𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 仲有意粉🍝同其他炸物選擇🍟🍤🥩𝐒𝐢𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 & 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🧀🍔🍄西冷黑松露水牛芝士漢堡($115): 4/5配炸薯條- 𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧 (+$8)· 跟𝐜𝐨𝐤𝐞 可樂超級驚喜🤩一片片薄切西冷牛🥩一啲都唔韌 (๑ˊ͈ ॢꇴ ˋ͈)〜♡॰ॱ牛味超濃郁 幾𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲 ♥︎♥︎而且份量十足👍🏻超級足料份量帶少少黑松露香🖤🖤加上水牛芝士 好邪惡🤤🤤🤣入面仲夾咗啲青瓜🥒//生菜🥬//洋蔥🧅//菇🍄中和返冇咁油膩漢堡包烘到微脆🍞整體好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡 𝐣𝐞𝐧𝐠𝐠𝐠🫶🏻🌶𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬 炸得好香脆🍟條條薯條沾滿 𝐜𝐚𝐣𝐮𝐧粉辣辣哋 好惹味(っ◕‿◕)っ♥︎♥︎而且好大份 好抵食 ♪♬♫~🍗 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 🌱🍝雞肉羅勒青醬意粉($90): 3.5/5配炸洋蔥圈🧅· 跟𝐜𝐨𝐤𝐞 可樂🌿羅勒青醬幾香濃🌱🍝意粉彈牙爽口 幾入味有5件煎香咗嘅雞塊🍗雞塊都幾滑🐣仲啲車厘茄🍅 中和油膩感撈勻埋免頭嘅芝士粉食🧀調

經過中上環附近🗿
🚉去咗上環地鐵站附近食𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔
🌟黃色門面的漢堡店好𝐬𝐡𝐚𝐫𝐩
細細間 有幾張𝐛𝐚𝐫枱
💫 氣氛幾 𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥~
除咗𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 仲有意粉🍝

整體好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡 𝐣𝐞𝐧𝐠𝐠𝐠🫶🏻

🌶𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬 炸得好香脆
🍟條條薯條沾滿 𝐜𝐚𝐣𝐮𝐧粉
辣辣哋 好惹味(っ◕‿◕)っ♥︎♥︎
而且好大份 好抵食 ♪♬♫~

🍗 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 🌱🍝

雞塊都幾滑🐣
仲啲車厘茄🍅 中和油膩感
撈勻埋免頭嘅芝士粉食🧀
調味啱啱好♥︎♥︎
都唔錯♡ฅ(ᐤˊ꒳ฅˋᐤ♪)

ε(*´・ω・)з♥︎ 炸洋蔥圈有4件
每件都炸得好脆身
洋蔥味好香(ฅ’ω’ฅ)​♥

📍 𝐋𝐚 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 & 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 (上環)
🐰: 3.8/5

2022-06-18
$105 (Lunch)
2022-08-11 0 views
食左咁多餐沙律,今日見有少少時間,就行遠少少食個邪惡午餐... 見媒體介紹呢度D burger唔錯就嚟試吓,点左個推介的芝士熔岩漢堡,送上時芝士漿未有淋在漢堡上,和相片不同,有点失望! 我想,如果我自己淋上去,有义冇刀都幾難應付,所以我唯有放棄,改由自己將包點落芝士漿,但已經係兩回事了....講番個漢堡,齋包配牛肉,冇蕃茄冇生菜冇酸瓜,未免太兒戲了吧? 牛肉味道未見什麼特出之處,還不及時新的好味,咁樣索價一舊實在不值! 還有薯角也是淋的! 如無意外,應該冇下次了! ☹
2022-08-10
$120 (Tea)
主打burger嘅小店通街都係,醒目嘅店家一於先用鵝黃色門口引人目光,一入門口放個say cheese燈牌係到教人嘴角上揚,跟手用埋唔同芝士配搭各式肉類令人完食之後大叫好味道~咁樣下次係附近想食burger就知訂啦?(∩´∀`∩)❝經典牛肉芝士漢堡❞ ($90/combo)〔推介!〕套餐包含主食﹑小食﹑飲品,今次點選咗〔炸薯角〕再加〔黑松露蛋黃醬 (+$8)〕,成為全餐最有記憶點嘅品項!蛋黃醬份量奇多,直接鋪係薯角面頭邪惡又淺味。漢堡配料可以由自己組合,加咗我最喜愛嘅〔大啡菇 (+$20)〕,包體好煙韌,牛肉夠juicy,果然係經典( -᷅ᾥ-᷄ )。❝香蒜橄欖油意粉❞ ($76/combo)另一個combo就試試洋蔥圈,4件都炸得香口作為小食很不錯,不過薯角份量就會多啲。意粉蒜香十足,食到最底見到碗底嘅蒜粒就知道有幾足料,意粉偏硬身正中我心意,每一啖都香氣撲鼻!𓂃𓈒 𓂂𓏸 La Casa Burger & Pasta 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @lacasaburgerhk 上環文咸東街2號地舖港鐵上環站A2出口,步行約2分鐘抵達星期一至五11:00 - 21:00營業星期六日及公眾假期12:00 -

❝經典牛肉芝士漢堡❞ ($90/combo)

❝香蒜橄欖油意粉❞ ($76/combo)

上環文咸東街2號地舖

推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐

更多同區美食 ☞ #17上環
更多同類美食 ☞ #17美國菜

♥️ 追 蹤 @17feelgood 發 掘 更 多 高 質 感 食 事 / 生 活 提 案 ♥️
最近係上環行開,一直都聽講附近有好多特色burger小店,而咁岩搵到呢間小編都覺得唔錯😚雖然店內只有少量堂食位置,但成個環境氣氛都好唔錯,適合打下卡,而且啲set仲要幾抵食,跟一款小食同埋飲品😜.🍔經典牛肉芝士漢堡 $98跟餐叫呢個漢堡都唔使一百蚊,小食叫咗肉丸,味道很不錯😋漢堡包嘅牛肉味亦都非常之濃,仲要好Juicy,一路食啲汁一路滴,大大啖咬落去真係好有滿足感🤩.🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡 $132呢個set加咗朱古力奶昔會貴少少,奶昔味道就冇乜特別喇,都好飲😎漢堡包入邊最少有4-5塊薄切嘅西冷牛肉,真係第一次見用西冷,幾特別🤪配上淡淡嘅黑松露醬,食得出牛肉嘅鮮味之餘,亦都唔會比黑松露醬搶曬啲味🫣.💰人均消費~$100.🍽味道:3/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3.5/5
🍔經典牛肉芝士漢堡 $98
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3.5/5
2022-08-07 0 views
好耐無食過burger 啦🤭放工搵下公司附近有無小店值得推介係上環搵到依間都好高評價既餐廳有意粉 有burger我地試左雞肉羅勒青醬意粉同埋經典牛肉芝士漢堡🍔另外加左一份 黑松露蛋黃醬薯角 原味雞翼2隻 雞肉羅勒青醬意粉有3-4件雞肉 大大舊 都幾嫩滑意粉係我鍾意既口感有少少咬口 醬汁都好夠羅勒味 掛到每條意粉都有汁😋經典牛肉芝士漢堡🍔一啖係咬唔晒成個包嫁🤣有芝士 蕃茄 生菜 再加埋塊勁厚既漢堡扒 煎到外面小小焦香 入面勁鬆軟 好多肉汁😋黑松露蛋黃醬薯角蛋黃醬份量一啲都唔孤寒完全蓋過晒啲薯角🤭新鮮炸起既薯角熱辣辣 無得輸😋下次想試下三重芝士通心粉🧀勁邪惡🤭
好耐無食過burger 啦🤭

完全蓋過晒啲薯角🤭
新鮮炸起既薯角熱辣辣 無得輸😋

下次想試下三重芝士通心粉🧀勁邪惡🤭

2022-08-05 0 views
店內充滿特色 用左唔少霓虹燈裝飾 都幾多打卡位架☺️而今次就叫左兩個set✌🏻set入面包括一個小食 主食同飲品🥤Set 1 - 脆脆洋蔥圈+招牌牛肉芝士漢堡洋蔥圈炸到脆卜卜 唔太油 食到洋蔥甜味🧅Burger好多款式 今次就揀左最Classic嘅試🍔麵包有牛油香🧈牛肉鬆軟 一咬落去juicy到啲肉汁一路滴🤣🤣Set 2 - 薯條+香蒜大蝦橄欖油意粉即叫即炸熱辣辣粗薯條 又香又脆💯意粉蒜味勁到好似俾廿粒蒜圍住左咁😂😂中意蒜味嘅真係唔好錯過😍麵質唔會淋哂 夠煙靭🍝整體成件事香香辣辣咁 不錯😆

Set 1 - 脆脆洋蔥圈+招牌牛肉芝士漢堡

招牌牛肉芝士漢堡🍔

Set 2 - 薯條+香蒜大蝦橄欖油意粉
香蒜大蝦橄欖油意粉🍝

2022-08-03
招牌牛肉芝士漢堡🍔
2022-08-04 0 views
返左成日工好攰💤今日係附近食小小野好啦🥺去左 @lacasaburgerhk 食返個意粉🍝餐同漢堡🍔餐先😋😋Classic Beef & Cheddar經典牛肉芝士漢堡漢堡包非常鬆軟👍🏻👍🏻芝士味香濃 😍😍😍如果超鍾意食#芝士 既朋友必定嚟一試😍😍牛肉肉質彈牙,咬落去淡淡肉汁💯💯蔬菜🥬亦非常新鮮🤩🤩Chicken Karaage日式炸雞🍗外脆內軟🐔🐔而且全部即時炸嫁!咬一半 裡面既肉汁已經流緊出嚟啦😋😋Truffle Mushroom Spaghetti 雜菌黑松露意粉好重黑松露👍🏻👍🏻汁好多👍🏻👍🏻每一淡都有汁意粉🍝麵質有彈性,整體上非常美味💯Fries with Truffle Mayo特色薯條配黑松露蛋黃醬🍟完美既配搭😍我係極之鍾意食薯條🍟配上黑松露蛋黃醬簡直正呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️La Casa Burger & Pasta (文咸東街) (上環)📍上環文咸東街2號地舖
返左成日工好攰💤
今日係附近食小小野好啦🥺

Classic Beef & Cheddar
經典牛肉芝士漢堡
牛肉肉質彈牙,咬落去淡淡肉汁💯💯蔬菜🥬亦非常新鮮🤩🤩

Chicken Karaage
日式炸雞🍗

Truffle Mushroom Spaghetti
雜菌黑松露意粉
好重黑松露👍🏻👍🏻汁好多👍🏻👍🏻每一淡都有汁
意粉🍝麵質有彈性,整體上非常美味💯

Fries with Truffle Mayo
特色薯條配黑松露蛋黃醬🍟

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍上環文咸東街2號地舖
2022-08-04 0 views
這間係上環的漢堡包特色小店,裝修色彩繽紛,充滿美式風采。除了漢堡包之外,還有多款意粉選擇,重可以加錢轉套餐,有多款小食同飲品選,都幾抵食。.🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89西冷切到一片片,取代傳統的漢堡扒,食落唔會好論盡,而且🐮西冷牛味濃郁,肉質嫩滑,還有好多的🧀芝士及🥬生菜,增加口感。.🍝雞肉羅勒青醬意粉 $72表面脆脆地,好明顯之前有煎一煎過,雞肉都好滑,而且🐔雞肉的份量都唔少,意粉煙韌有口感,配合羅勒青醬,味道更上一層樓。.各+$18轉套餐 (小食+飲品).🐥雞翼 炸到金黃色,保留到雞肉的肉汁,好惹味,如果多幾隻就更加完美。🥗蕃茄芝士沙律沙律好新鮮,蕃茄很鮮甜,配合芝士一啖一啖食,健康又好味。

🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89

🍝雞肉羅勒青醬意粉 $72

各+$18轉套餐 (小食+飲品)
🐥雞翼

🥗蕃茄芝士沙律
沙律好新鮮,蕃茄很鮮甜,配合芝士一啖一啖食,健康又好味。
Lunch
2022-07-26 22 views
今日同朋友去完書展,晏晝就行咗過上環搵嘢食。原來上環都好多餐廳,最後我哋就喺文咸東街發現咗間burger店,啲set都幾吸引,所以決定喺度開餐!經典牛肉芝士漢堡餐 $123Burger size 適中,夠食。上下兩片漢堡包皮有用牛油烘過,香噴噴,帶少少脆。而裏面就有芝士、漢堡扒、蕃茄、酸菜同生菜。漢堡扒大大塊,夠Juicy,好香牛肉味。芝士都有一大片,溶溶地,特別香濃。整體食落好豐富,唔錯!炸薯條配黑松露蛋黃醬炸薯條上佈滿黑松露醬,見到即刻流晒口水!薯條係粗切,炸得非常香脆。黑松露醬份量超多,足以點晒所有薯條。雲呢拿雪糕奶昔夏天來一杯奶昔真係好幸福!奶昔用咗好多雲呢拿雪糕嚟打,所以飲落好creamy,好濃郁。黑松露雜菌意粉 $115黑松露意粉好大碗,我覺得夠兩個人分添🤣!意粉面頭有啲芝士同香草。意粉黑松露味道濃郁,sauce好夠多,每條意粉都有醬汁。入邊菇類都幾多,我食到有冬菇同雞髀菇~原味雞翼(兩隻)雞翼肉質鮮嫩,外皮帶點脆。雲呢拿雪糕奶昔呢個套餐都嗌多咗杯奶昔,凍冰冰,雲呢拿味又濃郁,好爽!

經典牛肉芝士漢堡餐 $123

炸薯條配黑松露蛋黃醬

雲呢拿雪糕奶昔

黑松露雜菌意粉 $115

原味雞翼(兩隻)
雞翼肉質鮮嫩,外皮帶點脆。

雲呢拿雪糕奶昔
呢個套餐都嗌多咗杯奶昔,凍冰冰,雲呢拿味又濃郁,好爽!

2022-07-26 23 views
Beef Sirloin Burger with Mozzarella Cheese, Truffle sauce and portobello mushroom:It was shocking to see beef slices in the burger, which are supposed to be for hotpot. The combo doesn't work well. The beef slices are too dry, not well marinated and not even meaty. It was pretty tasteless. The mozzarella cheese was very scarce in the large burger. I could find a little bit of cheese only. The portobello mushroom is the only upside to the burger. Juicy and flavourful.Chicken nuggets:This is the o

Chicken nuggets:
This is the only good surprise to the set. But quite surprised that it has no sauce with it.

Vanilla milkshake:
Not much sugar added. Maybe need to add a bit more...