今晚又到左Happy Friday, 之前係日本🇯🇵已經想食女僕cafe,難得見到係香港新開左間女僕cafe,一去到門口就響鈴🔔召喚女僕,之後就有個女僕行出門口黎招呼我地,幫我地探熱及消毒雙手,之後就安排sofa位我地坐!之後好細心咁同我地主人/大小姐守則,我地都會乖乖咁遵守,我地睇完menu後就響鈴🔔召喚女僕幫我地落單,我地叫左2個開掛人生套餐$240:包含直筆單張+主食一份+飲品一杯+甜品一份。主食只有荷包蛋飯:女僕問我地大小姐想畫咩公仔,我就想要比卡超,朋友就想要minions,女僕好專心咁用茄汁在荷包蛋上畫,畫得好迫真,真係好靚呀!之後女僕幫我地係荷包蛋上施展魔法,跟住佢一齊唸咒語,令到荷包蛋飯更加好味道,而裡面更有煙肉粒令到味道更上一層樓!而飲品就點左:絕對領域(顏色湖水藍好吸睛,用荔枝汁及藍橘子整成,味道好清甜!)及未聞花名(草莓🍓顏色,草莓及芒果smoothie ,奶昔味道濃郁多層次,酸酸甜甜咁!)最後甜品就叫左:流心心太軟(即叫即整,一切開熱辣辣既流心朱古力就湧出黎,朱古力味道濃郁,外層帶點脆口口感,再配上vanilla雪糕,一熱一凍衝擊味蕾!感覺好正!)及朱古力香蕉雪
最後甜品就叫左:流心心太軟(即叫即整,一切開熱辣辣既流心朱古力就湧出黎,朱古力味道濃郁,外層帶點脆口口感,再配上vanilla雪糕,一熱一凍衝擊味蕾!感覺好正!)及朱古力香蕉雪葩(賣相好靚,打卡一流,伴碟仲畫左隻kawaii bear bear,朱古力窩夫好鬆脆,再配埋香蕉肉同vanilla 雪落十分match,甜入心頭🥰🥰,最最後就可以自己選擇同邊一位女僕影番張即影即有,擺埋個心心pose,仲會寫埋女主人個名係相度,令到初體驗女僕cafe更加開心難忘🥰🥰

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊