今日去佐敦行街,同太太阿仔傾開想食乜,我同阿仔都提議佷麥X記,點知太太話佢想食越南野,我心諗,唉..又係呢D...同阿仔係好唔情願既情況之下去左太太揀好的 火五越式牛肉粉專門店食親越南野,我都係個幾味,牛河加杯冰,一係就撈檬(多數春卷)。今次都一樣叫碗火車頭,成碗都係牛。碗野一到,第一時間我會飲個湯。嘩! 第一啖飲完,我已經碌大對眼同我太太講 "個湯好濃牛骨味, 好味!" 阿仔唔信, 佢試飲,點知飲完又飲.....但最驚喜唔係個湯底,而係粒牛丸! 我想講, 呢度既牛筋丸係我咁大個仔食過最好食既牛筋丸! 亦係我今次既重點推介! 一咬落去,仲有牛肉既纖維,仲有食緊鮮牛既感覺,唔單止咁,牛肉入面好JUICY! 仲有一粒粒手筋好似啫喱咁,總之就係好好味! 大家一定要試!而其他我有叫既食物,大家可以係相片度睇下我既評語。整體黎講,今次用餐都係好開心,好滿意,好高分!

而其他我有叫既食物,大家可以係相片度睇下我既評語。

整體黎講,今次用餐都係好開心,好滿意,好高分!
黃金炸蝦球
香茅美國黑毛豬扒撈檬
涷越式三色冰
火五火車頭牛肉粉
2021-11-14
$80 (Lunch)
黃金炸蝦球
香茅美國黑毛豬扒撈檬