2019-07-14 187 views
想試呢間好耐,但每次都被門口那長長的人龍嚇怕而過其門而不入。今次六點零經過,見到門口只有兩個人排,於是咪諗住今次應該唔使等好耐,點知因為店太細,啲人又啱啱入座,卒之都等咗半個鐘先入座。侍應首先奉上一杯水,杯水飲落好清甜,問侍應原來入面加咗越南運來的斑蘭葉,唔怪得咁好飲。友人叫咗奧巴馬濛粉,即係燒豬肉濛粉,上菜時侍應會教你點食,由於啲粉同湯係分開,首先先落香葉,然後再將啲粉好似沾麵咁一注一次咁浸落個湯度食。呢個湯係令人震驚咁好食,有魚露味,又有少少辣,每食一口都感覺到有好多種味覺係口腔翻騰,越食越滋味,加上啲肉都非常入味,又有口感,呢個粉,我畀滿分。我就試咗個札肉雞絲澇濛,可能之前個奧巴馬濛粉太驚艷,令到佢就稍為失色,但係其實佢都唔差,首先雞絲都札肉都係先煎香,呢點已經贏晒,煎完啲雞絲非常香,口感香脆,配埋撈濛,真係一流!我地食得好開心,明白點解成日有人排隊,下次經過,如果好彩冇乜人排,一定會入去試多次!