Jason8008
Jason8008
Level 3
2025-11-14
Follow

近年不同派別的米線店越開越多,米線已經成為香港嘅代表食物之一,荃灣向來是米線集中地。今日我哋嚟呢間麻辣串串香本身係做串燒同石鍋飯為主,開業已經差不多10年,近年佢哋都加入米線呢個戰場。

大大碗雲南米線🍜😋😋😋😋😋
如果你有選擇困難症,呢個大大碗多餸系列就啱晒你。米線超大碗,配菜更是超級豐富,肉碎,酸菜,韭菜,芽菜,魚蛋,魚皮餃,豬紅,豆卜,牛腩,枝竹,墨魚丸。小朋友先要做選擇,大人食依碗大大碗雲南米線,全部餸都有齊唔使揀。我哋揀咗BB辣,湯底好濃郁,辣味同酸味配合得啱啱好,米線彈牙唔會煮得太腍。每樣配料都好入味,牛腩份量超級多而且煮到好腍。

鰻魚石頭鍋飯😋😋😋😋😋
照燒鰻魚好肥美,石頭鍋飯的配料也很豐富,有芽菜,泡菜等等。米飯粒粒分明,吸收了鰻魚汁,想要飯焦你就要有耐性,要等一陣才可以攪拌。飯焦果然出現了,脆卜卜。

涼拌墨魚頭🐙😋😋😋😋😋
涼拌墨魚頭,配上秘製醬汁,辣辣地,清爽開胃。墨魚頭口感彈牙,果然冇揀錯。

尖椒皮蛋😋😋😋😋
皮蛋係黃金糖心雪花皮蛋,好黏口,配埋尖椒同辣汁好惹味,辣到好刺激。

鐵板牛油帶子😋😋😋😋😋
鐵板上枱發出吱吱聲,香氣撲鼻,牛油帶子上面灑滿了金黃色的炸蒜,帶子好大粒,外脆內嫩,記得要趁熱食。

串燒系列😋😋😋😋
串燒鵪鶉蛋,鵪鶉蛋燒完都仲好彈牙。
燒雞全翼,雞翼燒到好香,皮脆肉嫩。
雞翼釀餃子, 去骨雞翼入面釀滿咗餃子肉餡,啖啖肉外皮脆卜卜。

網民形容「荃灣米線已進入了戰國時代」,區內超過20間米線店,你又會支持邊一間呢?
Like
Ratings