2009-02-21
08年12月老公同我去gaddi's, 果次用HSBC premier card有優惠, set lunch 連加一約$420一位, 無HSBC咭就要$450. Gaddi's氣派非凡, 細心有禮既招待, 加上舊英式建築大天花水晶燈,確實係紀念日及business lunch既好地方, 亦係一生人總要黎食一次既法國餐廳. dress code 係business casual, 男士可不穿外套.先有杯drink (可選house wine或juice), 麵包我就鍾意哩度既牛肉酥同核桃包, 好鬆軟. 頭盤好多人都鍾意Bouillabaisse Soup, 不過本人覺得哩個湯太濃, 有破壞主菜的細緻, 所以我比較鍾意味道清新的燒帶子或爽甜的慢煮長蔥.主菜我較為喜歡魚/帶子/黑豬肉, 魚煎得又香又滑, 帶子鮮甜又大隻, 黑豬肉肥瘦肉分佈剛剛好, 香滑非常. 不過甜品就非常之普通了, 不值得在此推介. 餐後再有tea/coffee, latte不過不失.