2022-08-13
古今既幾間分店都有去食過,間間既質素幾唔錯,今日又心思思想食,就黎荃新天地分店🍽水平都係非常👍👍餐廳🍴座位坐得舒服,好多枱都係窗口位,採光度好好,影相📸️打卡一流,自然光線真係最靚,食物質素亦好好❤️壽司🍣金目鯛限定 $150金貝鯛油脂含量啱啱好,少少肥美既感覺,但完全無油膩感,肉質非常細膩,口感食落好鮮嫩,味道亦好魚鮮香濃,非常好食😋古今日式煎餃(6隻)$56餃子🥟粒粒都好飽滿,煎得外皮好香脆,外皮係微微既焦香感,入面內餡係豬肉為主,調味調得啱啱好,超級龍卷風 $88鰻魚,海老,芝士,青瓜同脆片為主材料,口感勁豐富,鰻魚軟腍入味,魚香味十足,海老炸皮唔厚,口感酥脆得黎仲食到蝦既爽彈,配埋芝士嘅鹹香,仲有青瓜同脆片既爽脆口感,真係非常滿足,值得一叫龍卷風沙律🥗 $76大量既蔬菜,海藻,蟹柳同脆片,成個口感味道都好清爽好味,海澡同蟹柳分量都好足,仲有啲蟹籽,撈埋一齊食非常清新,作為前菜一流照燒雞肉串燒(4串)$39雞肉勁入味,照燒汁甜甜地咁勁好食,雞肉肉質好嫩滑蒜香牛油紫薯(1串)$18紫薯外層燒到有啲啡啡黑黑咁,本身對佢期待一般,但一食落口又有啲驚喜,味道咸甜咸甜咁,蒜同牛油香味濃郁
壽司🍣金目鯛限定 $150
古今日式煎餃(6隻)$56
超級龍卷風 $88
龍卷風沙律🥗 $76
照燒雞肉串燒(4串)$39
雞肉勁入味,照燒汁甜甜地咁勁好食,雞肉肉質好嫩滑
蒜香牛油紫薯(1串)$18