2020-07-04 939 views
一樂大埔店摺埋之後,新界東已經無咩燒味店可以引到我去食 (我住新界西),咁聽到話聯和墟有新野,即試。今日買左 鵝髀雞髀飯,叉燒例牌。先講個鵝,食鵝注重肉質多過脆皮,呢道既鵝肉肥瘦十分適中,有好濃既煙薰味 (佢主打煙薰),咬落去夠鬆軟,皮因為我外賣番屋企食,唔脆就預左,而個皮又燒到鬼咁靚,掂。如果一樂有 10 分,港猿我比 9 分。叉燒略為鹹左少少 (我食得偏淡),燶邊好香口,肉偏瘦,肉質就略為唔夠淋,咬到尾有少少柴,如果新桂香係 10 分既話,齒留香、天天會係 9 分,港猿我比 7.5 分。切雞有驚起,咬落好軟滑,我係甚少係燒味店叫雞既,想食雞我會去隔離街食海南雞飯,但呢道既雞,比坊間大部份燒味店掂。白飯算 ok, 煮得淋左少少 (亦可能係汁多左 d)。價錢無咩可批評,真係好抵食。餐具用左環保 d 既紙盒,like。聽聞燒腩係佢拿手,一定會再嚟食。

今日買左 鵝髀雞髀飯,叉燒例牌。

白飯算 ok, 煮得淋左少少 (亦可能係汁多左 d)。

聽聞燒腩係佢拿手,一定會再嚟食。
2020-07-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)