2012-01-08 7 views
一個星期六, 終於"滴"起心肝去豚王朝聖. 去到發現原來條人龍係O係一條小巷裏面, 排左大概一個鐘到, 2PM入到去. 我選擇左黑王, 因為好似比較特別. 朋友都係叫左黑王. 可能廚房方面有啲誤會既關係, 朋友O個碗面黎錯左, 我朋友話唔緊要, 照食, 但係廚房堅持要換返O岩既俾佢. 所以我都唔食我O個碗住, 諗住等埋朋友新O個碗面黎左先一齊開始食. 點知廚房見我O係度等, 又話要換過另一碗俾我, 佢地話因為要熱先會好食, 我話唔好咁"哂"左佢, 我宜家即刻開始食, 但係佢地堅持換俾我... 我呢一刻好欣賞佢地! 覺得佢地對煮拉麵有十萬個認真同熱心!!!! 個麵實在太好食喇. 佢有得揀麵既硬度, 我揀左硬. 我覺得太軟無咁好食. D湯好濃味, 同埋好似會癡住D麵咁, 好正!!! 我未試過食一樣野可以有咁欣賞個食物既感覺. 我本來好想飲哂D湯架, 但係真係太飽喇, 食唔哂. 我覺得俾$90同埋排一個鐘隊去食呢碗麵, 係絶對值得!!

我覺得俾$90同埋排一個鐘隊去食呢碗麵, 係絶對值得!!