同呢班朋友已經大半年冇見,難得相聚,大家都想食餐好兼坐得舒服慢慢傾計。book咗呢間和牛燒肉純,坐喺房間入面,私隱度好高。店員表示今個月嘅和牛產地係鳥取,從未食過鳥取牛肉嘅我哋都覺得幾新奇,都好期待鳥取嘅和牛。餐牌嘅款式好多樣化,樣樣都好吸引,我睇到花多眼亂,唯有交俾朋友發板。先上沙律,柚子汁酸酸地,仲有脆條香脆嘅口感,好開胃嘅一道前菜。好快,所有牛就以拼盤形式上。好正!!先試下牛舌,牛舌每塊薄薄地,但入口軟腍,滲有香濃嘅油脂香,令人回味。西冷大塊又厚身,油脂分佈平均,食落唔單止牛味好濃郁,肉質亦接近入口即溶,非常鬆化juicy。我哋仲點咗上牛排肉同埋特上牛排肉,睇下兩者嘅分別。其實兩款牛排肉都非常非常好食,牛排肉肉質滑嫩,肉味香濃,而同一時間又有豐腴嘅油香,油脂燒透後散發出香味,每一啖都都真係帶俾我強烈嘅幸福感!除咗牛,我哋都有試下其他肉類。日本雞肉燒完都仍然好嫩滑,完全唔會鞋口或者太乾。而且肉味比較突出,的確一分錢一分貨。日本產豚肉一樣出色,豚肉來自熊本縣,無豬肉常有嘅羶味,肉質爽口帶有少少嚼勁,唔錯。白飯$30一碗。飲品巨峰同荔枝梳打都好飲今晚雖然價錢唔平,但真係一分錢一分貨,和

好快,所有牛就以拼盤形式上。好正!!

白飯$30一碗。

飲品巨峰同荔枝梳打都好飲

今晚雖然價錢唔平,但真係一分錢一分貨,和牛質素極好!今晚亦傾得開心暢快!
PS 四人食,超飽........
$685 (Dinner)