2022-08-16 127 views
 咁啱今日難得出嚟灣仔,見到上網推介有間喺駱克道嘅中菜「中華小館」, 就立即過嚟試吓😉。 首先讚下環境擺設,古色古香,以木為主調, 感覺好高雅舒適😍。經理推介餐廳名菜順德煎釀土鯪魚,鯪魚肉非常之爽口又彈牙🤩,再配上甜酸醬,味道好夾仲帶出鯪魚鮮味。再讚一下表皮煎得又甘香可口~又脆卜卜~好好味呀~😋經理仲推介左古法蝦籽燜柚皮配懷舊錦鹵脆戈巴,蝦籽肉質飽滿😚,好有鮮味,再加上微酸醬汁,令到整個菜式非常開胃。 再加上懷舊錦鹵脆戈巴脆卜卜,放埋蝦籽同柚皮上去,酸甜又爽脆味道好夾🥰和風青芥末蝦球,蝦球鮮甜美味,肉質厚實彈牙,點埋和風青芥末,少少微辣, 帶出蝦球嘅鮮味,真係無得彈呀!🥴總括來講餐廳食物高質,食材新鮮,環境高雅舒適,店員又友善,值得回頭!💯