2021-06-24
超滿足嘅一餐, IG成日見到人哋有鐵板燒牛,仲要係一人一個鐵板,一見到就好想試,但係嗰間呢好似好出名,同埋分店唔算多,要去到將軍澳嗰頭仙遊。咁有日咁岩去開登龍街食嘢,諗住搵吓餐廳呀,唔係好揀得啱,本身仲諗住食拉麵算數,但係經過呢一間野,門口唔算好吸引,但係咁岩比我喺門口偷睇入去,見到班人就係食緊我好想食嘅鐵板燒牛,即刻轉地點入去。我哋兩個人lunch嚟食,最抵死係佢做緊優惠第二份半價,價錢咁吸引,一定要嗌最貴嗰個食啦,嗌咗嗰個吉列牛,同埋一份普通價錢嘅牛。普通價錢嘅牛同埋貴價牛嘅分別係,好似多咗啲醬汁,同埋個牛嘅形態唔同。薯條就正常啦。佢啲牛可以自己一人一個爐去燒,係好有特色,同埋打卡正,我鋪完上IG story,即刻有friend問我食邊間,仲即刻約咗個friend又黎食。個牛拎去煎好正,吉列牛嘅口感好爽,除咗有煎香嘅口感,仲有啲脆脆嘅感覺,係啲飯上面再配上日本嘅味粉,撈埋一齊食,味道啱啱好,唔會話太鹹,食住牛再食住呢碗飯真係一流。
薯條就正常啦。