2022-11-30 699 views
今日特別想食牛扒,記得之前響網上見倒廣告話有120分鐘牛扒放題,所以今晚就同朋友一齊來試下好唔好食。餐牌上有幾款菜式可以無極任食,分別有: 紐西蘭西冷牛扒、燒美國猪肩扒、印度天多利烤雞扒、烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬、冬陰公雞柳意大利飯、子薑菠蘿青口茄醬扁意粉。我今日來既本意係要食牛扒,所以我二話不說就點了紐西蘭西冷牛扒(五成熟)- 肉與脂肪的比例平均,油花分佈均勻,肉質軟韌,伴菜有紫薯,紅蘿蔔🥕同羽衣甘藍🥬,分量都好足。我朋友就要咗燒美國猪肩扒 - 肉質細嫩且帶有適當脂肪,口感格外軟嫩,師傅煎得啱啱好,調味也很好。食完第一round 我地就去咗自助沙律吧拿食物,沙律吧有甘筍忌廉湯,沙律菜都好新鮮爽脆,有三款醬汁可選擇。除咗沙律吧,還有任食海鮮,有螺、青口、蝦食完海鮮後,我地又再點咗烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬同第二round 紐西蘭西冷牛扒(五成熟),烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬 - 羊西冷口感嫩滑、 肉質細緻,再配上阿根廷青醬一絕,可以再食幾碟。最後,我朋友試埋子薑菠蘿青口茄醬扁意粉 - 扁意粉煮得剛剛好,配上子薑粒、菠蘿粒,味道酸酸地,和茄醬非常夾,不錯我就食咗最後一 round

燒美國猪肩扒

沙律吧

沙律

除咗沙律吧,還有任食海鮮,有螺、青口、蝦

海鮮

烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬

薑菠蘿青口茄醬扁意粉

我就食咗最後一 round 紐西蘭西冷牛扒(五成熟),我覺得真係超值。

我地食飽飽就當然要開第二個胃來食甜品,我地食咗兩個 Movenpick 雪糕,椰子慕絲、鬆軟的忌廉泡芙作結,大滿足。
Movenpick 雪糕
甜品