同班friend吹完水肚餓到咕咕聲,行過見到呢間台式串燒火鍋「加$40任食燒烤」個招牌,我哋幾個即刻雙眼發光衝入去!今次試呢間火鍋加串燒放題,真係平靚正到冇朋友,即刻同大家開心share食後感。湯底揀咗芫茜皮蛋豆腐鍋,個湯底清甜得嚟唔會太鹹,皮蛋煮到半溶狀態,同滑嘟嘟嘅豆腐一齊食,飲咗成碗都唔會覺得口乾。自助區有好多款選擇,前菜有麻辣魚皮、青瓜仔呢啲開胃茶,竟然有炸薯條!另外仲有超過20款配料任君選擇,蔬菜、丸類、海鮮全部任攞,仲可以QR code落單叫靚肉。美國牛肉油脂分布均勻,輕輕灼5秒就食得,肉味濃郁得嚟唔會「削」;安格斯肥牛就係我嘅至愛,肥瘦比例啱啱好,入口即溶;黑豚肉片出奇地嫩滑,完全冇平時放題嗰種「鞋烚烚」嘅感覺。串燒部分絕對係驚喜位,全部即叫即燒熱辣辣上枱。烤豬大腸脆到好似薯片咁,「咔嚓」一聲咬落去,入面嘅油香即刻爆出嚟;鹽燒雞翼皮脆肉嫩,醃得夠晒入味;墨魚丸真係食到粒粒墨魚肉,好彈牙;雞腎爽脆得嚟唔會韌,;最邪惡一定係雞皮串,烤到半透明狀態,脆中帶煙韌。我哋由7點開始食足120分鐘,個個都捧住個肚走。臨走前仲要食埋甜品,有幾款雪糕同雪條選擇,完美結束呢餐抵食到笑嘅放題體

我哋由7點開始食足120分鐘,個個都捧住個肚走。臨走前仲要食埋甜品,有幾款雪糕同雪條選擇,完美結束呢餐抵食到笑嘅放題體驗。