2025-07-01 0 views
小編身為火鍋控,食一餐火鍋當然唔夠喉啦😬 今次同埋太太就去到旺角創興廣場嘅「八拾台式火鍋燒烤放題」 食返個火鍋放題先😋平日晚市放題 $258/p.p + 10%首先當然其中一樣打邊爐最緊要嘅就係個湯底啦😬 我哋就決定揀返個清甜嘅香濃蕃茄豬骨鍋👍其次當然就係到牛啦😊 有美國特級牛肉、巴西牛脷托、美國安格斯牛板腱 同埋 特上牛小排😋除左牛 仲有好多海鮮選擇👍例如有:台灣白鱔、大頭蝦、脆鯇片、生蠔🦪、八爪魚🐙、帶子 等等… 除咗嘢食之外,嘢飲都有好多選擇👍 真係岩哂小編無限量任飲任食😋大滿足呀😬

平日晚市放題 $258/p.p + 10%

餐廳之前專門做燒烤的,想不到最近改成了火鍋燒烤放題,不過燒烤就要另外加40元就可以任吃了。台式火鍋放題(258元)鍋底我們選了蕃茄豬骨湯,喝起來淡淡的蕃茄清香,味道不會太搶味。必食的牛肉有提供到牛小掛,牛三角,牛板鍵,油花都不錯,肉質挺嫩的。也有很多人喜歡的牛舌,口感彈牙。還有我喜歡的白鱔片任食呢!這些都是掃碼下單的。其他食物都是在外面自取的,有大量蔬菜,丸,海鮮,內藏,炸物,冷盤等等,其中特別的如大頭蝦,脆肉鯇都挺不錯,大蜆很鮮甜。更有少有的荔枝可以任食的。當然還少不了有雪糕了,有榴槤雪條好評。八拾台式火鍋燒烤放題地址:旺角彌敦道601號創興廣場1樓117-121號舖電話號碼:39973268 & 53992781

台式火鍋放題(258元)

當然還少不了有雪糕了,有榴槤雪條好評。

八拾台式火鍋燒烤放題
電話號碼:39973268 & 53992781
2025-06-17
2025-06-28 0 views
經過創興廣場見八拾店員好落力派宣傳單張所以入去試試,火鍋放題120分鐘,加$40就可以任食燒烤好似都幾吸引。一坐低會比QR Code你點餐有幾款湯底,我們選擇了皮蛋芫茜豆腐湯,這湯底非常清淡絕對唔怕高鹽高納QR code只有幾款牛肉,其他食物都是在自助區自取。自助區有勁多丸類和菜,仲有蠔( 如果唔怕腥,可以食多一些)如果唔夠飽仲有烏冬和公仔麵可以選擇。😂我第一次食火鍋放題係食烏冬食飽!總括而言,嚟呢度食一定夠飽。
一坐低會比QR Code你點餐

QR code只有幾款牛肉,其他食物都是
我第一次食火鍋放題係食烏冬食飽!
總括而言,嚟呢度食一定夠飽。

2025-06-26
Type of Meal
Dinner
2025-06-23 0 views
香港人無論咩季節,都中意打邊爐🍲去到旺角市中心,都想揾個地方坐下邊食野邊傾計餐廳職員很用心準備每日食材,想盡心盡力預備最好的比客人享用🥹真心建議不要walk in,一定要book定位,而且要準時準點到,因為太多人幫襯~🙂餐廳是家庭式經營,有家的味道,家人般的服務即使餐廳很多人,但都好盡力服務餐廳用卡式煤氣爐打邊爐🍲給客人「家的感覺」😌職員態度良好, 有禮,香港成日都俾人話侍應態度差,但呢間餐廳真係有家嘅感覺,值得稱讚👍🏻餐廳的海鮮好豐富脆肉鯇肥美又大片,不過要小心👀比較多骨蠔🦪洗得好乾淨好大隻花甲冇沙好鮮甜最中意餐廳的丸類😍😍😍😍丸類選擇豐富,平時比較少食丸,但今次都忍吾住食左好多🤣
香港人無論咩季節,都中意打邊爐🍲
去到旺角市中心,都想揾個地方坐下邊食野邊傾計

餐廳是家庭式經營,有家的味道,家人般的服務
即使餐廳很多人,但都好盡力服務
餐廳用卡式煤氣爐打邊爐🍲給客人「家的感覺」😌

值得稱讚👍🏻餐廳的海鮮好豐富
脆肉鯇肥美又大片,不過要小心👀比較多骨
蠔🦪洗得好乾淨好大隻
花甲冇沙好鮮甜

最中意餐廳的丸類😍😍😍😍
丸類選擇豐富,平時比較少食丸,但今次都忍吾住食左好多🤣
2025-06-23 0 views
$13x 午市火鍋放題👎👎以極慢速度送餐同收肉盤, 每叫 6碟肉就會嚟 3碟肉質算正常,但肉片厚度會愈嚟愈厚每盤周圍都好似岩岩洗完咁濕💦💦送餐員工雙手都係滴水咁濕,衛生同用餐過程都唔好如果唔介意質素可以一試。
$13x 午市火鍋放題👎👎

以極慢速度送餐同收肉盤, 每叫 6碟肉就會嚟 3碟

肉質算正常,但肉片厚度會愈嚟愈厚

每盤周圍都好似岩岩洗完咁濕💦💦

送餐員工雙手都係滴水咁濕,衛生同用餐過程都唔好

如果唔介意質素可以一試。

2025-06-23
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
同班friend吹完水肚餓到咕咕聲,行過見到呢間台式串燒火鍋「加$40任食燒烤」個招牌,我哋幾個即刻雙眼發光衝入去!今次試呢間火鍋加串燒放題,真係平靚正到冇朋友,即刻同大家開心share食後感。湯底揀咗芫茜皮蛋豆腐鍋,個湯底清甜得嚟唔會太鹹,皮蛋煮到半溶狀態,同滑嘟嘟嘅豆腐一齊食,飲咗成碗都唔會覺得口乾。自助區有好多款選擇,前菜有麻辣魚皮、青瓜仔呢啲開胃茶,竟然有炸薯條!另外仲有超過20款配料任君選擇,蔬菜、丸類、海鮮全部任攞,仲可以QR code落單叫靚肉。美國牛肉油脂分布均勻,輕輕灼5秒就食得,肉味濃郁得嚟唔會「削」;安格斯肥牛就係我嘅至愛,肥瘦比例啱啱好,入口即溶;黑豚肉片出奇地嫩滑,完全冇平時放題嗰種「鞋烚烚」嘅感覺。串燒部分絕對係驚喜位,全部即叫即燒熱辣辣上枱。烤豬大腸脆到好似薯片咁,「咔嚓」一聲咬落去,入面嘅油香即刻爆出嚟;鹽燒雞翼皮脆肉嫩,醃得夠晒入味;墨魚丸真係食到粒粒墨魚肉,好彈牙;雞腎爽脆得嚟唔會韌,;最邪惡一定係雞皮串,烤到半透明狀態,脆中帶煙韌。我哋由7點開始食足120分鐘,個個都捧住個肚走。臨走前仲要食埋甜品,有幾款雪糕同雪條選擇,完美結束呢餐抵食到笑嘅放題體

我哋由7點開始食足120分鐘,個個都捧住個肚走。臨走前仲要食埋甜品,有幾款雪糕同雪條選擇,完美結束呢餐抵食到笑嘅放題體驗。

Dining Offer
Tasting Event
2025-06-19 0 views
【旺角新開】台式火鍋+燒烤放題八拾台式火鍋燒烤放題地址:旺角彌敦道601號創興廣場1樓117-121號舖堂食優惠!$258 火鍋放題+$40任食串燒Gym友必掃高蛋白串燒(唔肥膩!)靚牛肉/海鮮任夾(生蠔/沙白等等)生果+甜品+前菜(麻辣魚皮、中華沙律...)一大班人吹水食肉首選!創興廣場新開張最緊要有大量嘅酒飲飲!(燒酒/青島等等)
【旺角新開】台式火鍋+燒烤放題
八拾台式火鍋燒烤放題
堂食優惠!
$258 火鍋放題+$40任食串燒
Gym友必掃
高蛋白串燒(唔肥膩!)
一大班人吹水食肉首選!
創興廣場新開張
最緊要有大量嘅酒飲飲!(燒酒/青島等等)
創興中心有唔少火鍋放題,見到1樓呢間加$40 有得任食埋串燒,幾抵食,所以試吓呢間新野。 自助區D火鍋料都幾齊全.而且好乾淨,拎食物飲品都好舒服。飲品仲有啤酒任飲🍻熟食區:餐前開胃小菜見得多😂估唔到燒魷魚同時令嘅荔枝都有👍🏻可見備菜都幾好心機。牛肉片我試左3款,全部都係薄片,好快熟😉我最推介「特上牛小排」,好甘香嘅牛肉味👍🏻口感嫩滑每位加$40 可以任食串燒🤩勁正👍🏻選擇又豐富。 雞軟骨👍🏻牛柳粒👍🏻五花腩串燒仲可以揀辣度👍🏻好人性化。 全部都係即叫即燒,上枱仲香噴噴,熱辣辣🤩真係好正。老實講😂串燒更為惹味,十分出色。 所以加$40 /位 ,絕對係抵❤️

串燒仲可以揀辣度👍🏻好人性化。
全部都係即叫即燒,上枱仲香噴噴,熱辣辣🤩真係好正。

• 串燒
2025-06-15 480 views
旺角創興廣場新開台式火鍋燒烤放題餐廳😀下面有廣告話而家堂食五折!!!$258台式火鍋放題,+$40就可以任食串燒。Gym友最愛嘅高蛋白質飲食,串燒一啲都唔肥膩,肉類多啱晒減肥健身人士。同朋友聚會就最岩,串燒、火鍋牛肉、海鮮、水果、甜品,基本上咩都有🤣前菜有中華沙律、麻辣魚皮etc即刻打開睇吓有咩串燒食,超級推薦和牛粒,燒到外層微焦,中間夾住少少牛脂非常香。臺灣小香腸、墨魚丸、豬頸肉、翠玉瓜、雞肉棒、五花肉同豆皮等等。串燒質地會比較濕潤,唔會太乾淨嚿柴。調味主要用上孜然粉,簡單調味已經好夠。火鍋方面,大部分自取,有生蠔、八爪魚粒、魚片、雞子、鵝腸、雞腎、大蜆、魷魚、大頭蝦。平時見開既雜丸都有齊晒㗎啦、菇菜類、粉麵等等。主要就係牛肉豬肉,需要電子落單😁推薦牛板鍵,脂肪唔多肉質香,輕輕60秒已經食得。飲品方面,基本上講得出嘅都齊,可樂無糖茶等等,甜品有榴槤、蜜瓜雪條,雲呢拿雪糕,豆腐花等等。

平時見開既雜丸都有齊晒㗎啦、菇菜類、粉麵等等。

2025-06-14 492 views
-旺角創興廣場又有新店😳係位於一樓既台式火鍋燒烤放題餐廳好難得地餐廳營業至凌晨四點❗️係宵夜好去處🤣宵夜時段 $228+10% 出面自取corner 都有好多野夾除左平時見開既雜丸、雞肉、菇菜類 仲有都比較少有既自助海鮮😍當日是日海鮮係大頭蝦🦐大蜆、生蠔🦪八爪魚粒🐙六款鍋底選擇🍲酸辣金湯鍋、清湯鍋、芫荽皮蛋豆腐鍋、香濃蕃茄豬骨鍋、秘製台式麻辣鍋、蘿蔔豬骨湯鍋📲QR code點餐就可以叫特上牛小排、安格斯三角肥牛、美國安格斯牛板腱、巴西牛脷托、紐西蘭羊肉片⋯⋯款式唔算特別多 不過自助區嘅嘢都一定夠食😬差啲講漏咗自助區仲有大量飲品提供 仲有啤酒添🍻P.S 記得想食埋串燒 🍢 就另外再加$40我地得2個人怕食唔到太多就冇加到

旺角創興廣場又有新店😳
係位於一樓既台式火鍋燒烤放題餐廳
好難得地餐廳營業至凌晨四點❗️係宵夜好去處🤣

除左平時見開既雜丸、雞肉、菇菜類 仲有都比較少有既自助海鮮
😍當日是日海鮮係大頭蝦🦐大蜆、生蠔🦪八爪魚粒🐙

六款鍋底選擇🍲
酸辣金湯鍋、清湯鍋、芫荽皮蛋豆腐鍋、
香濃蕃茄豬骨鍋、秘製台式麻辣鍋、蘿蔔豬骨湯鍋

📲QR code點餐就可以叫特上牛小排、安格斯三角肥牛、
美國安格斯牛板腱、巴西牛脷托、紐西蘭羊肉片⋯⋯
款式唔算特別多 不過自助區嘅嘢都一定夠食😬
差啲講漏咗自助區仲有大量飲品提供 仲有啤酒添🍻

P.S 記得想食埋串燒 🍢 就另外再加$40
我地得2個人怕食唔到太多就冇加到
$250 (Last Night Supper)
八拾台式火鍋燒烤放題.海鮮區任拎海鮮鵝腸爽爆呢間「八拾台式」——唔係講笑,佢個豬骨湯底清爽好味,配埋美國安格斯牛板腱嘅油花,舌尖上嘅台式邂逅正到犯規!仲有自助海鮮區任拎大花甲同生魚片,晚市$258/位食到捧住個肚走,抵食到呢.湯底靈魂:豬骨濃到起沙我同班friend揀咗「豬骨鍋」,一上枱就聞到香味撲鼻,用匙羹撈兩撈——嘩!湯底真材實料有豬骨熬出嚟嘅香甜膠質飲啖頭啖湯,證明冇落味精呃秤,飲多兩碗都唔會口渴!肉控必搶:安格斯三角肥牛油花靚到癲肉食獸必食,美國安格斯牛板腱雪花紋路靚,特級牛肉片薄切唔散、油脂分佈均勻,三角肥牛——脂肪同肉比例不錯放落湯涮5秒,撈起入口即溶紐西蘭羊肉片亦冇羶味,輕輕拖一拖湯就食得海鮮區震撼:大花甲大過$5銀仔 鵝腸爽脆冇異味呢度自助區竟然有大隻海蝦同大過硬幣嘅花甲!生魚片仲要係片到好靚仔排好晒,鵝腸——洗得乾淨,淥10秒即刻捲成彈弓狀,咬落「索索聲」爽脆到呢!腎片同雞件亦新鮮得過分,雞件連皮都滑溜唔嚡口。醬料區仲有港人至愛嘅沙茶醬,香蒜與炸蒜,可說係極度邪惡組合,點肥牛食簡直係罪惡級享受。八拾對係旺角隱藏級選擇,除左大大支青島任拎任飲,適合愛酒之人外重點係有任拎
八拾台式火鍋燒烤放題.海鮮區任拎海鮮鵝腸爽爆

呢間「八拾台式」——唔係講笑,
佢個豬骨湯底清爽好味,配埋美國安格斯牛板腱嘅油花,
舌尖上嘅台式邂逅正到犯規!
仲有自助海鮮區任拎大花甲同生魚片,
晚市$258/位食到捧住個肚走,
抵食到呢.

湯底靈魂:豬骨濃到起沙
我同班friend揀咗「豬骨鍋」,一上枱就聞到香味撲鼻,
用匙羹撈兩撈——嘩!湯底真材實料有豬骨熬出嚟嘅香甜膠質
飲啖頭啖湯,證明冇落味精呃秤,飲多兩碗都唔會口渴!

肉控必搶:安格斯三角肥牛油花靚到癲
肉食獸必食,美國安格斯牛板腱雪花紋路靚,
特級牛肉片薄切唔散、油脂分佈均勻,
三角肥牛——脂肪同肉比例不錯
放落湯涮5秒,撈起入口即溶
紐西蘭羊肉片亦冇羶味,輕輕拖一拖湯就食得

海鮮區震撼:大花甲大過$5銀仔 鵝腸爽脆冇異味
呢度自助區竟然有大隻海蝦同大過硬幣嘅花甲!
生魚片仲要係片到好靚仔排好晒,
鵝腸——洗得乾淨,淥10秒即刻捲成彈弓狀,
咬落「索索聲」爽脆到呢!
腎片同雞件亦新鮮得過分,雞件連皮都滑溜唔嚡口。

醬料區仲有港人至愛嘅沙茶醬,香蒜與炸蒜,
可說係極度邪惡組合,點肥牛食簡直係罪惡級享受。

重點係有任拎海鮮!真係唔洗等人拎!同埋仲可以再加錢變身串燒加火鍋放題
下次可以留肚再戰!

餐廳:八拾台式火鍋燒烤放題
八拾台式火鍋燒烤放題.海鮮區任拎海鮮鵝腸爽爆

呢間「八拾台式」——唔係講笑,
佢個豬骨湯底清爽好味,配埋美國安格斯牛板腱嘅油花,
舌尖上嘅台式邂逅正到犯規!
仲有自助海鮮區任拎大花甲同生魚片,
晚市$258/位食到捧住個肚走,
抵食到呢.

湯底靈魂:豬骨濃到起沙
我同班friend揀咗「豬骨鍋」,一上枱就聞到香味撲鼻,
用匙羹撈兩撈——嘩!湯底真材實料有豬骨熬出嚟嘅香甜膠質
飲啖頭啖湯,證明冇落味精呃秤,飲多兩碗都唔會口渴!

肉控必搶:安格斯三角肥牛油花靚到癲
肉食獸必食,美國安格斯牛板腱雪花紋路靚,
特級牛肉片薄切唔散、油脂分佈均勻,
三角肥牛——脂肪同肉比例不錯
放落湯涮5秒,撈起入口即溶
紐西蘭羊肉片亦冇羶味,輕輕拖一拖湯就食得

海鮮區震撼:大花甲大過$5銀仔 鵝腸爽脆冇異味
呢度自助區竟然有大隻海蝦同大過硬幣嘅花甲!
生魚片仲要係片到好靚仔排好晒,
鵝腸——洗得乾淨,淥10秒即刻捲成彈弓狀,
咬落「索索聲」爽脆到呢!
腎片同雞件亦新鮮得過分,雞件連皮都滑溜唔嚡口。

醬料區仲有港人至愛嘅沙茶醬,香蒜與炸蒜,
可說係極度邪惡組合,點肥牛食簡直係罪惡級享受。

下次可以留肚再戰!

餐廳:八拾台式火鍋燒烤放題
2025-06-07 423 views
《新開台式串燒🔥》———————————————-#八拾台式火鍋燒烤放題 😚-旺角最近新開咗間台式串燒,除咗做串燒之外,仲可以做埋火鍋放題,仲開到凌晨四點,勁正~小店好貼心,會用個爐烘熱住啲串燒,所以就算擺一陣都唔會凍曬🔥-串燒 🍢價錢都算經濟實惠,款式都幾多,我哋嗌咗烤中山脆肉鯇、臺灣小香腸、雞皮餃子串、豬頸肉、五花肉同豆皮🤤餐廳採用生燒方式燒串燒,唔似坊間串燒店先炸後燒,所以串質地會比較濕潤,肉質香嫩,好juicy,一啲都唔鞋😌 串燒嘅調味都好惹味,上面有唔少孜然粉😆-🧈 牛油錫紙金針菇金針菇份量十足,用牛油嚟燒非常之香,熱辣辣上枱~-🦀 澎湖蟹肉炒飯特別推薦呢個蟹肉炒飯,食得出係即叫即炒,熱辣辣香噴噴,蟹肉份量都唔少,炒飯炒得好乾身,口感層次豐富🦀-⭐價錢參考:(另收加一)澎湖蟹肉炒飯:$98錫紙金針菇:$38烤中山脆肉鯇:$38烤臺灣小香腸:$18烤雞皮餃子:$18烤豬頸肉:$18烤五花肉:$18烤豆皮:$15🍌抵deal 指數:7/10
《新開台式串燒🔥》
———————————————-
#八拾台式火鍋燒烤放題 😚
串燒 🍢
🧈 牛油錫紙金針菇
金針菇份量十足,用牛油嚟燒非常之香,熱辣辣上枱~
🦀 澎湖蟹肉炒飯
⭐價錢參考:(另收加一)
澎湖蟹肉炒飯:$98
錫紙金針菇:$38