2020-07-31
【 食物種類多元化 】一大早咁遠入到黎元朗探朋友,中午行完街我地兩個都勁肚餓,原來朋友好醒目,一早book左極尚大瀛喜日本料理的中午放題,真係好開心呀,好耐無食過放題了!入場分開兩條隊,遠小小的那條隊係比冇預約嘅人walk in,門口呢條隊係比有預約嘅人排,我地有book位,好快就可以入座,放題由12點食到三點, 2:30截單,好多人12點前已經嚟咗排隊。出去拎野食或飲品,一定要戴口罩先可以出去,會有湯,甜品,飲品,同埋少少嘢食。以前放題好多都係寫紙入單,結果好多出錯,依家餐廳改左用電話落單,減少人手出錯,又可以自己喺電話睇返係幾點鐘落咗啲乜嘢食,基本上呢間餐廳的單都跟得好足,嘢食完全冇漏單。而且餐廳的侍應一見到我地食完就會即刻幫手收埋啲碟,等我地張枱有位再放嘢食。餐廳大部份嘢食都係好快就上到枱,五至10分鐘就黎到,不過可能琴日係星期日,炸物就比較耐,要15分鐘左右先有。好小放題餐廳可以坐咁耐,可以慢慢同朋友傾計食野,真係好正。整體上,所有食物都唔錯,特別印象深刻的係芝麻雞翼和炸吉列蠔,好好味!另外個蟹粥二人份量,好好味,特別係食到最尾,啲蟹膏同埋啲汁撈埋一齊好正!而且每樣食物嘅份量
好小放題餐廳可以坐咁耐,可以慢慢同朋友傾計食野,真係好正。
而且每樣食物嘅份量都好細,所以可以試好多嘢
朋友話上個禮拜日係食佢觀塘嗰間分店,服務大致相同,都好快手,不過原來兩間價錢相差大約$10 ,同埋兩間都有少量食物唔同。