夜晚同三五知己食飯,其中一位喺新蒲崗返工,食過三分俗氣嘅午市,話幾好食,就帶我哋嚟試埋晚餐~餐廳睇落細細間,原來有兩層,都幾多座位 ~佢地早兩日訂咗隻片皮鴨,店員攞咗隻未切嘅鴨俾我哋過目,好大隻!睇落都燒得好靚~師傳用心切切切~切咗出嚟有兩大碟,每一件都有肉,啱哂唔想淨係食皮嘅朋友仔薄餅略嫌數量較少,不過就咁點甜醬食鴨都好食!片皮鴨套餐包埋4隻小籠包 / 生煎包,同埋高力豆沙 / 豆沙鍋餅,我哋揀咗生煎包同豆沙鍋餅朋友力推生煎包,個樣同平時食開嘅有d分別,不過都幾精緻,個底煎得唔錯一咬落去就飛哂d汁出嚟,好juicy!豆沙鍋餅,切開咗做細細件,方便入口,豆沙唔會太甜,唔錯~我哋加咗$50做二食,可以揀時菜豆腐鴨件湯或者京葱爆鴨件我地揀咗京葱爆鴨件,好大碟!每件都啖啖肉、好香同好夠味!雖然好好食,但係每人食兩三件都飽飽地,最後要打包留返聽日食!今餐偏濃味,就飲返個清清地既粟米魚肚羹啦~

餐廳睇落細細間,原來有兩層,都幾多座位 ~

片皮鴨
師傳用心切切切~

片皮鴨

切咗出嚟有兩大碟,每一件都有肉,啱哂唔想淨係食皮嘅朋友仔
薄餅略嫌數量較少,不過就咁點甜醬食鴨都好食!

生煎包
一咬落去就飛哂d汁出嚟,好juicy!

豆沙鍋餅,切開咗做細細件,方便入口,豆沙唔會太甜,唔錯~
豆沙鍋餅

我哋加咗$50做二食,可以揀時菜豆腐鴨件湯或者京葱爆鴨件
我地揀咗京葱爆鴨件,好大碟!

京葱爆鴨件

每件都啖啖肉、好香同好夠味!

粟米魚肚羹

今餐偏濃味,就飲返個清清地既粟米魚肚羹啦
豆沙鍋餅
京葱爆鴨件