最近見到朋友post左呢間車仔麵店既相,平時胡椒豬肚雞煲就食得多,胡椒豬肚湯車子麵 真係第一次聽!!!今日咁岩經開九龍城,就去榕記試試啦!店員都好有禮貌咁介紹佢地有咩鎮店之寶~首推就係我最想試既胡椒豬肚湯,另外原來仲有酒香藥膳雞湯同姬松茸雜菌湯(素食湯底)店員介紹姬松茸雜菌湯係以姬松茸、蟲草花、冬菇等素菜煮成,適合素食人士!三款湯底都好吸引,可惜今餐兩個人兩個胃,我地 唯有 揀胡椒豬肚湯同酒香藥膳雞湯。 酒香藥膳雞湯 - 魚皮餃 +豬皮好濃既藥材味,原來用上川芎白芷,店員話川芎白芷同紅棗行氣活血,對女士好好!全無味精,不妨飲晒佢!魚皮餃同豬皮都好好食!下次再encore! 胡椒豬肚湯河粉 - 墨魚丸 + 蘿白 胡椒味極重!好辣!超正!河粉比米線索味,絕對可以一滴不漏咁飲晒個湯!如果想食多D豬肚,可以叫個胡椒豬肚淨湯!蘿白好食,值得一試!姜汁奶茶第一次飲有姜既奶茶,好好飲!估唔到咁match! 姜汁好立克因為飲過奶茶,相對地好立克就淡味D,不過姜味甚濃!CD有Hidden Track ,  榕記就有Hidden Choice! 蜜糖芥末醬香煎雞排超好食!必試!即叫即煎,微微金黃色,火喉到
今日咁岩經開九龍城,就去榕記試試啦!

店員都好有禮貌咁介紹佢地有咩鎮店之寶~

酒香藥膳雞湯 - 魚皮餃 +豬皮
魚皮餃同豬皮都好好食!下次再encore!

胡椒豬肚湯河粉 - 墨魚丸 + 蘿白
胡椒豬肚湯車子麵
胡椒味極重!好辣!超正!
河粉比米線索味,絕對可以一滴不漏咁飲晒個湯!
如果想食多D豬肚,可以叫個胡椒豬肚淨湯!
蘿白好食,值得一試!

姜汁奶茶

第一次飲有姜既奶茶,好好飲!估唔到咁match!

姜汁好立克
因為飲過奶茶,相對地好立克就淡味D,不過姜味甚濃!

超好食!必試!
即叫即煎,微微金黃色,火喉到家!

店員不時都問我地覺得食物質素如何,好努力聽取意見。
兩款湯底對於我地黎講都好有新鮮感,帶來味覺上既衝擊,我地都立刻豎起手指公讚好!
食完個麵完全冇口乾感覺,老闆堅持唔落味精呢個信念真係好值得支持!
胡椒豬肚湯車子麵