2021-12-12
原來朗豪坊行過啲就有間咁出色嘅米線小店~麵底份量足,配料用心煮,湯底又有新衝擊,大家行到肚餓就記得去支持吓喇😋✨✍🏻 / 酸辣豬軟骨蘿蔔淮山麵💵價錢:HK$45🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤店內米線可免費轉紅薯粉、淮山麵或飯。大家可以試吓淮山麵,麵條彈牙,份量好足,想健康啲仲可以加HK$2配蕃茄湯,同淮生麵都好夾㗎!今次我試嘅酸辣湯底中,有齊酸味同辣味,而且仲有些少甜味畫龍點睛,係頗出色嘅酸辣湯底。豬軟骨同麵嘅份量一樣足,有約4舊,出手真係好大方,仲要煮到好腍好入味!而本來以為蘿蔔係配菜,但食落勁清甜👍🏻✨✍🏻 / 胡椒豬肚湯雲吞韭菜餃米線💵價錢:HK$47(包+HK$2轉胡椒豬肚湯底)🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤原本係配上湯,但可以加HK$2轉胡椒豬肚湯底,大家記得加錢轉,因為真係好值得加!胡椒豬肚湯底仲要有好細舊嘅豬肚肉食,而且胡椒味濃,對於平時食開酸辣味嘅我,成功衝擊咗我味蕾~至於雲吞同餃子就脹卜卜,皮薄餡靚🥟💕✍🏻 / 涼拌麻辣豬耳💵價錢:HK$30🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤平時好怕食一大舊嘅豬耳,但呢度嘅豬耳切到好幼,而且每條豬耳都爽脆㗎~麻辣味一啖食完又一啖,唔會特別辣,但有陣陣令人上癮嘅麻
✍🏻 / 酸辣豬軟骨蘿蔔淮山麵
💵價錢:HK$45
✍🏻 / 胡椒豬肚湯雲吞韭菜餃米線
💵價錢:HK$47(包+HK$2轉胡椒豬肚湯底)
胡椒豬肚湯雲吞韭菜餃米線
胡椒豬肚湯雲吞韭菜餃米線
✍🏻 / 涼拌麻辣豬耳
💵價錢:HK$30
🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤
平時好怕食一大舊嘅豬耳,但呢度嘅豬耳切到好幼,而且每條豬耳都爽脆㗎~麻辣味一啖食完又一啖,唔會特別辣,但有陣陣令人上癮嘅麻香🐖✨
涼拌麻辣豬耳
涼拌麻辣豬耳