2021-10-27
"𝐼 𝑎𝑚 𝑖𝑛 𝑎 𝑟𝑒𝑙𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠ℎ𝑖𝑝 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑓𝑜𝑜𝑑."係我最愛嘅菲林相🎞️ 雖然影得不太好但我真心私心好鐘意💕🥺個feel同digital好吾同今日post住啲用菲相影既野食聽日再post餘番嗰啲💛今次同大家介紹一間喺太子嘅和風食堂🇯🇵呢間食堂主打係定食同甜品❤️餐廳好受歡迎 所以去之前記得要book咗先佢地設有online booking每周日11am開放之後兩週嘅預約記住較定鬧鐘⏰午市 定食為主 有A,B, C(素食) 三sets🥰晚市化身居酒屋🏮有吾同嘅清酒、鍋物、居酒屋料理、whisky佢地個舖面好大 有三種唔同嘅座位有榻榻米、吧台同埋一般餐檯😎但位置有限 想要坐榻榻米嘅話要預早講😉成個裝飾都以木系簡約風為主店內環境暗暗地 幾好feel㗎😆呢間餐廳對食材都好講究🤤即使啲菜色只係日本家常便飯佢地用嘅食材都係靚嘅食材上菜嘅時候 店員仲會好細心介紹菜色食客可以了解多啲烹調嘅方法💆🏽♀️💆🏽———————————————————————————〖悄悄酸啤酒脆漿炸雞定食🐓〗💰115日式炸雞好食嘅地方係佢夠滑呢個炸雞係用咗啤酒花整嘅🥰雖然會有啲大舊 炸粉有啲厚但係點埋佢個個柚子
係我最愛嘅菲林相🎞️ 雖然影得不太好
餐廳好受歡迎 所以去之前記得要book咗先
佢地設有online booking
每周日11am開放之後兩週嘅預約
記住較定鬧鐘⏰
午市 定食為主 有A,B, C(素食) 三sets🥰
晚市化身居酒屋🏮
有吾同嘅清酒、鍋物、居酒屋料理、whisky
佢地個舖面好大 有三種唔同嘅座位
有榻榻米、吧台同埋一般餐檯😎
但位置有限 想要坐榻榻米嘅話要預早講😉
日式炸雞好食嘅地方係佢夠滑
呢個炸雞係用咗啤酒花整嘅🥰
雖然會有啲大舊 炸粉有啲厚
但係點埋佢個個柚子大根蓉🥳
酸酸地 送飯簡直一流!
〖味噌鯖魚配汁煮海鰻定食🐟〗💰145
但整體嚟講抹茶味都唔算好足😗
入面個cream可以再加多少少抹茶粉去整
Matcha roll cake
———————————————————————————
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10
味道👅: 7.5/10
環境🌱: 8/10
回頭❣️: 7/10
人均消費: $180
🔍 店舖資料
🇯🇵悄悄食堂
📍 太子荔枝角道143號康和閣地舖
⏰ 𝗪𝗲𝗱-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟭:𝟭𝟱-𝟭𝟳:𝟯𝟬 (𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵)
⏰ 𝗧𝗵𝘂𝗿-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟴:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬 (𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿)
☎️ 𝟮𝟲𝟴𝟭 𝟭𝟭𝟴𝟱
#eatwithnous_太子
#eatwithnous_定食
#eatwithnous_黃店
#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #foodporn #likesforlikes #hkgirl #japan #photography #hongkong #foodoftheday #tea #chicken #美食 #相機食先 #炸雞 #鰻魚 #吃貨 #打卡 #手機食先 #太子美食 #居酒屋 #抹茶 #黃店 #黃色經濟圈