2022-05-30
"𝑂𝑛𝑒 𝑠ℎ𝑜𝑢𝑙𝑑 𝑒𝑎𝑡 𝑡𝑜 𝑙𝑖𝑣𝑒, 𝑛𝑜𝑡 𝑙𝑖𝑣𝑒 𝑡𝑜 𝑒𝑎𝑡."今次同大家一齊去食串燒🔥依間餐廳位於日本🇯🇵 啊唔係❗️係位於土瓜灣至啱😂餐廳所位於嘅商場真係成條日本街一樣有好多靚靚嘅打卡佈置 真係好似番左鄉下一樣啊🤩細細聲講你知🎤其實依間餐廳係太子隱世著名串燒店~隱町嘅新分店👏太子店同Mirror演唱會一樣 一位難求啊🥺依家新分店更寬敞 水準又一樣咁高質快啲bookmark 啦❗️❗️❗️佢仲有串燒Omakase添o(^▽^)o==============================〖手羽先🐥〗💰38 👅👅👅燒得黃金香脆嘅雞全翼🤤 食落嫩滑多汁 加埋外皮嘅油脂 好香口🤩燒雞翼 我鐘意食🎵🎶〖明太子蝦棒🦐〗💰58 👅👅👅👅食完包你哈哈哈😂 因為真係好多蝦蝦蝦🥰咬落大大粒蝦肉 加埋明太子 每一啖都好爽口👍〖黑松露免治雞肉釀冬菇〗💰38 👅👅👅👅將雞肉釀係係冬菇入面 雞肉嘅彈牙肉質豐富了冬菇嘅肉汁又將雞肉變得更juicy 💦加埋黑松露高雅嘅香氣撲鼻而來🥳 〖松露醬燒豆腐🔥〗💰38 👅👅👅👅唔好以為豆腐就好普通😏 豆腐燒到外脆內軟💯 外皮咬落脆卜卜 裏面就滑捋捋🥰松露醬嘅
餐廳所位於嘅商場真係成條日本街一樣
〖黑松露免治雞肉釀冬菇〗💰38 👅👅👅👅
加埋黑松露高雅嘅香氣撲鼻而來🥳
〖松露醬燒豆腐🔥〗💰38 👅👅👅👅
唔好以為豆腐就好普通😏
豆腐燒到外脆內軟💯 外皮咬落脆卜卜 裏面就滑捋捋🥰松露醬嘅點綴令整個串燒變得更惹味👏
〖免治雞肉棒配日本初生蛋🥚〗💰42 👅👅👅👅
雞肉棒比想像中彈牙有口感🤩 而最正嘅係食落仲有陣陣嘅焦香味🤤
仲有提供蛋漿點來食 食落更juicy 口感更豐富😍
〖青葡萄豚肉卷🫔〗💰38 👅👅👅
吃不到的葡萄是酸的 呢個青葡萄就是好食的😍用薄薄嘅豚肉包住大大粒青葡萄 一咬落去就瘋狂爆汁💦酸中帶甜 同本身豚肉嘅鹹味有個contrast 帶來味蕾上嘅刺激💥
〖燒鮑魚🦪〗💰108 👅👅👅👅👅
串燒過嘅鮑魚 鮮味更突出🥳 未入口已經忍唔住流口水 大大隻嘅鮑魚 口感好彈牙一啲都唔韌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 真材實料🉐🉐🉐
〖燒飯團🍙〗💰38 👅👅👅👅👅
你以為係一個普普通通嘅燒飯團😏
依個係我心目中Top 3好食👏外皮有滿滿嘅飯焦 香脆可口🤩芝麻味同紫菜味非常夾 加埋飯團裏面嘅櫻花蝦
燒飯團
〖雞軟骨🦴〗💰28 👅👅👅
食串燒就緊係一定要食雞軟骨啦😍
每一粒都好爽口 食落好有口感好過癮💕
〖汁燒雞肉蔥串🥓🥬〗💰42 👅👅👅
雞肉嫩滑多汁 加左惹味嘅燒汁
燒完之後滲晒落雞肉裏面 咬落juicy 好香口🥰
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10
☎️ 𝟲𝟲𝟱𝟱 𝟭𝟴𝟴𝟲
想搵同類型嘅餐廳🍴👇🏻
#eatwithnous_串燒
#eatwithnous_土瓜灣
#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #foodporn #likesforlikes #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #hkdaily #beef #foodoftheday #vegetables #肉類 #美食 #相機食先 #鮑魚 #串燒 #吃貨 #打卡 #手機食先 #士瓜灣美食 #小店