上次同朋友嚟觀塘嘅Party Room,見到開咗一間餐廳叫牛霸王,呢個充滿霸氣嘅餐廳名,內裡卻是舒適嘅木系風格,有點像cafe,而且檯與檯之間嘅空間都令人感到很舒服☺️原來牛霸王係一間新開嘅日本漢堡餐廳,招牌嘅手打漢堡飯絕對係必嗌嘅菜式!📍招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($128)秘製漢堡汁|酸瓜咬落去嘅漢堡口感肉質非常之軟糯,而漢堡汁同埋酸瓜蓉亦夾得好好食,微酸嘅酸瓜蓉被打碎後更香,亦都為充滿牛味嘅漢堡扒解膩。不得不提嘅喺上面橙黃色嘅蘭王雞蛋,戳破後流出嚟嘅蛋汁唔單止有豐富嘅蛋香,亦為漢堡再添一個層次🤤📍手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)日本泡菜|白味噌汁因為係安格斯嘅關係,漢堡扒嘅口感本身就比較煙韌,推介平時鍾意食安格斯牛肉嘅大家去試!🥩日本泡菜同韓國泡菜原來都幾唔同,感覺上上冇咁辣而係比較酸,而漢堡扒入面有芝士但芝士味唔算重,反而同白味噌嘅忌廉汁更帶出奶香味,同上面個款係口味都幾分明!🍚伴飯係日本嘅珍珠米,米質彈牙煙韌,連平時少食飯嘅我都忍唔住食多幾啖🤭 如果想食少啲碳水嘅,都有沙律可以揀㗎!🥗飲品亦都唔算貴,加$15有我鍾意嘅橙汁!😆👍🏻食完呢餐飯都幾滿足,下次嚟觀塘可以再試下其

📍招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 ($128)
秘製漢堡汁|酸瓜
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯

📍手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)
日本泡菜|白味噌汁

飲品亦都唔算貴,加$15有我鍾意嘅橙汁!😆👍🏻

食完呢餐飯都幾滿足,下次嚟觀塘可以再試下其他嘢!

推介指數:4.4/5⭐️

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯