2020-06-14 189 views
星期六梗係要chill返下,和朋友去左銅鑼灣食飯,經過呢間店覺得好有格調,於是入黎試下,想住飲返杯,啤啤它。Coedo日本手工啤,見到呢個 Skewer Codeo Beer pairing就叫黎試下。好似好多人都點呢個,我和朋友都想試下唔同的手工啤,看下有咩分別。每款串燒配一種口味的酒,好特別啊!Coedo Beer Platter ,每款酒的名都好有意思,係瑠璃、白、毬花、伽羅、紅赤和漆黑。我個人特別喜歡琉璃,讓人想起日本的琉璃光院,很有意境,清新的口味,較易入口。坐在店裡覺得好舒服,型格的格調,適合工作過後,來一杯啤酒,忘憂。

和漆黑。

• COEDOBEERPLATTER