2021-12-09
又要幻想返佐家鄉日本喇🤣 餐廳無論裝修氣氛都好有日本風味,電視仲播住日本節目,有酒、有串燒、有鍋物好多種類🥰 我話感覺好似係日本旅行天氣凍入佐間居酒屋暖下食下野,「但周圍講廣東話架喎」,「呢間多香港遊客生意姐」唔好破壞我既日本小世界喇😂 嘿,講返野食先:📋✦ 美國安格斯扒石板燒 - - - $𝟭𝟲𝟴 (+ $𝟮𝟱 蟹膏飯、野菜沙律、味增湯)員工會拎石板上枱即燒🥰 問定你想幾成熟,整好一粒粒加燒汁一齊燒👍🏻 望到都正!加25蚊有埋個set幾抵食😄✦ 古法罐仔牡蠣 - - - $𝟭𝟬𝟴 ⭐️好有驚喜好食!日本傳統古法將蠔放入鐵罐去蒸,蒸至蠔殼自動卟開,唔洗調味,保留佐生蠔原本既鮮甜同啲海水鹹味係入面🤩 餐廳選用廣島蠔,蠔肉勁飽滿👍🏻 令我愛上熟蠔❤️ ✦ 令和魚生丼 - - - $𝟭𝟴𝟴幾豐富食落都幾大碗下!有齊赤蝦、吞拿魚、三文魚、油甘魚、帶子、海膽、蠢文魚籽、蟹籽☺️✦ 日式雞丸子拼盤 - - - $𝟴𝟱有炸流心芝士雞肉丸子、炸雞胸軟骨丸子、燒紫蘇雞肉丸子、燒雞肉丸子!賣相幾好☺️ 雞肉唔會整到好實好鞋,我最中意流心芝士雞肉,雞胸軟骨丸真係食到一粒粒軟骨係入面口感唔錯🤪🍺✦ 鮮檸檬燒酎梳打
📋
✦ 美國安格斯扒石板燒 - - - $𝟭𝟲𝟴
(+ $𝟮𝟱 蟹膏飯、野菜沙律、味增湯)
✦ 古法罐仔牡蠣 - - - $𝟭𝟬𝟴 ⭐️
✦ 令和魚生丼 - - - $𝟭𝟴𝟴
✦ 日式雞丸子拼盤 - - - $𝟴𝟱
🍺
✦ 鮮檸檬燒酎梳打 - - - $𝟰𝟴 ⭐️
✦ 𝑆𝑢𝑛𝑡𝑜𝑟𝑦 𝑇𝐻𝐸 𝑃𝑅𝐸𝑀𝐼𝑈𝑀 𝑀𝐴𝐿𝑇’𝑆白啤 - - - $𝟰𝟴
呢杯鮮檸檬燒酒梳打真係必嗌,夠晒霸氣‼️成排冰檸檬插住,佢仲有鮮檸檬威士忌版本,中意飲酒既話,呢到$48真係物超所值🤩
(⭐️ Ι 個人推薦)