2018-03-09 1138 views
係呢頭做完嘢,見comment唔錯,就揀呢間。一般旺角太子樓上cafe都比較雜同嘈,呢間意外地上度去係靜同開揚,原來旺角呢個view幾好。餐廳嘅裝修簡約,我自己好喜歡佢嘅燈飾,每枱有枱花,難怪唔少情侶上黎飲一杯。肚餓啦,未食正餐,叫咗個紐西蘭16安士7成肉眼同埋青口忌廉汁意粉。呢碟多青口,粒粒都有大啖肉。意粉煮得剛剛好,配合佢淡淡嘅汁,唔錯。一上碟先係塊板係熱上,讚!呢塊肉眼超厚,7成入面係見血,肉汁保留到,切個陣啲汁流出黎。肉點嘅汁有小小甜,幾特別。而配料煮得好味,薯仔用薑煮過,蕃茄仔有小小淋。飲品見到兩杯幾特別嘅飲品,一杯係手工茶,另一杯係雪榚咖啡。手工茶係下面燒,過程中茶會走左上去,經過一堆花,下面無火,茶就會落番黎,就可以飲。淡淡嘅花香,茶係好飲,係食左啖肉後再飲茶係唔同啲。先呷一啖佢嘅咖啡,苦苦地,加左落去焦糖同雪榚後,味道剛剛好,好飲喎!我地仲嘗試一啖手工茶,一啖咖啡,味道仲搭。可惜太飽,如果唔係都想食佢甜品。

飲品見到兩杯幾特別嘅飲品,一杯係手工茶,另一杯係雪榚咖啡。

可惜太飽,如果唔係都想食佢甜品