2021-02-16
今次去咗中環近蘭桂坊嘅一間高級fine dine feel素食,可能係我食過最正嘅素菜👍🏻👍🏻。♦️今次叫嘅係二人午膳套餐,$428再加一,我可以話一定係物超所值,食完不後悔😋先係前菜,羊肚耳秋葵配甜酸醬油同田園沙律,兩款都調味恰到好處,做到開胃嘅功能😊再嚟到湯真係好好好好好好好好好好好好正正正正正正正正正正正正正正正正正正正正!一款中一款西都係滿分之選 - 百合竹笙羮真係啱晒我河車,足料好食加埋胡椒香味,打打下字我已經想再去食😂😂😂而南瓜湯真係原汁原味濃厚南瓜味,做得仲好過好多西餐廳!!。♦️到咗主菜一樣精彩~二人套餐最好嘅地方係可以試到三款主菜🤤先嚟玫瑰叉燒真係比佢外型呃晒,同一般叉燒無分別!食落口都做到九成似,微焦香配上玫瑰味道嘅醬汁,夠打贏大部分真叉燒😍第二款係沙茶醬茄子獅子球,呢道菜比玫瑰叉燒更驚人,因為係連入口都99%似肉,如果無人同我講佢係素,我基本上唔會質疑😅而露荀黑松露意大利飯就可以用嚟填飽個肚,但佢都做到比美出面意大利餐廳嘅質素,無得頂!。♦️加小小錢可以有埋甜品嘅,我今次就試咗雪影酪梨,佢係薑味嘅牛油果醬咁,又好食又健康,連甜品都做得咁有心思,我真係比個服字佢💯