2021-11-21
休𝒀𝒂𝒖 𝒄𝒂𝒇𝒆係由香港失明人協進會營運嘅一間社企,結合左視障咖啡師同按摩師,為佢地提供訓練、就業機會同發揮能力Cafe位於西營盤豪宅地下,裝修以日式茶室為概念,格局簡潔、乾淨,有3個和風嘅他他米位置(如有按摩服務則不能坐),入去到完全估唔到係一間社企,絕不馬虎,店員有禮招待✨事先已買左按摩券,預約$200 50分鐘按頭肩頸,價錢合理💰第一次試視障師傅,女師傅好夠力,而且按得到位👍🏻真係按到酸痛位💆🏻♀️師傅話按摩好似執屋咁,要定期鬆下筋絡,否則老左就好易有痛症!按完後同朋友食件蛋糕食左杯啡,一心想試嘅彩虹蛋糕🦄原來係9月限定,希望會回歸啦〔𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 𝑴𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆 𝒄𝒂𝒌𝒆 〕〔𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $58 〕香橙牛奶有驚喜,成舊橙乾喺咖啡上,微嚼一口再飲,充滿橙香🍊而唔係用精油整👍🏻至於蛋糕就一般般啦誠意推介,因為我相信視障人士整蛋糕、沖咖啡絕不容易,真係好欣賞佢地嘅用心同努力🙆🏻♀️希望大家都嚟休息下鬆下,同時支持自力更生嘅視殘人士💛
〔𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 𝑴𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆 𝒄𝒂𝒌𝒆 〕
〔𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $58 〕