2023-03-29
做女仔放假,梗係鍾意去食甜野開心下啦~🍬 今次呢間喺荃新天地嘅Souffle Pancake鋪,就啱晒打卡同hea啦~ 👯♀️ 仲有好多朋友仔帶埋寵物tim 🐶🥞當季限定梳乎厘班戟($148)雜果梳乎厘班戟,擺盤吸睛拎黎打卡就岩哂啦!生果分別有提子🍇、士多啤梨🍓、奇異果🥝、柑肉🍊。記得要先將薄膠片拉起,生果同忌廉就會就慢慢流落黎,忌廉柔和的口感,配埋兩層鬆軟空氣感十足既梳乎厘班戟,口感輕盈得黎配埋新鮮既雜果又幾match!💝🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉($98)鐵板底有一層薄薄既蛋皮🍳,意粉再加埋去殼既大蝦及煎香既腸仔作配料,口感 al dente茄汁味濃且酸酸甜甜,大蝦夠爽口彈牙又夠開胃,唔錯唔錯!👍🏻👍🏻🍹草莓沙冰($52)沙冰賣相好吸睛,草莓味特濃,感覺似smoothie~飲落順滑而酸甜既比例調配得好好!😋🍸抹茶紅豆沙冰($60)抹茶味夠濃且帶少少甘,岩哂小編口味♥️底層仲有煮腍既紅豆,撈埋一齊食層次口感好豐富喔,真係推介大家試下阿!
🥞當季限定梳乎厘班戟($148)
🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉($98)
🍹草莓沙冰($52)
🍸抹茶紅豆沙冰($60)