2019-10-11
最近尖沙咀都少左好多人流,咁啱今日有野係尖沙咀做,做完野就同朋友去K11 musea行行,朋友話想食日本野,上OP搵到呢間「多賀野」,見d評語都係話要排隊等好耐,但我地7:30去到又唔洗排隊wo!!即刻入去啦!我地坐最入面既位,好得意wo!有少少茶樓既感覺,有別於一般拉麵店!我就點左個《多賀野醬油拉麵》,見餐廳寫呢個係招牌菜當然要試試啦!叉燒係厚厚地既,略嫌唔夠味道但係個溏心蛋相當出色,配埋個湯食落去好甜好滑溜,湯底唔係濃厚質地,係有油脂係面層,而且鮮甜唔錯!鐘意食濃味少少既就應該要揀佢地既沾麵朋友點左《粟國塩味沾麵》好彩叫左兩個款,互相試一試個分別同朋友都一致認為沾麵更出色可能我地香港人本身食野濃味所以比較鐘意味道特出既沾麵!最正既係,食完唔會口渴,佢有陣陣既鹽香,又唔會係杰身既湯底!推介我地再叫左個《日式煎餃子》餃子皮薄而且煎得脆口,重點是個汁,小小酸帶蔥既香味!果然冇叫錯!我覺得唔算好多人排隊既話,絕對係值得一食!店員服務態度良好,店舖環境都幾舒適!第一次品嘗呢個「多賀野」既味道
叉燒係厚厚地既,略嫌唔夠味道
鐘意食濃味少少既就應該要揀佢地既沾麵
朋友點左《粟國塩味沾麵》
好彩叫左兩個款,互相試一試個分別
我地再叫左個《日式煎餃子》
我覺得唔算好多人排隊既話,絕對係值得一食!
店員服務態度良好,店舖環境都幾舒適!
第一次品嘗呢個「多賀野」既味道