媽媽一向都好鍾意食雪糕🍦,所以成日都會去IKEA美食站買雪糕食,皆因佢不定時都會推出新口味雪糕🍦,而且價錢唔貴又好味😋適逢萬聖節🎃,佢哋推出咗萬聖節限定食品👉🏻《 #萬聖節綠咒指雙蟲乳酪🍦》同 《 #珍寶芝士雞肉醬竹炭熱狗 🌭️》。媽媽即刻帶埋豬仔包去試吓💨💨💨先講《 #萬聖節綠咒指雙蟲乳酪🍦》,灰色嘅竹炭乳酪加兩條蟲蟲🐛糖,再配埋紅莓醬同巫婆🧙‍♀️手指☝🏻,賣相都幾有萬聖節🎃氣氛。味道方面,竹炭乳酪就是原味乳酪味,只是變了灰色😆😆😆,而蟲蟲糖🐛豬仔包搶哂嚟食,媽媽完全唔知味道😅不過應該同平時街買到嘅蟲蟲糖🐛一樣吧🤭最吸睛係隻巫婆🧙‍♀️手指☝🏻,其實真係比較硬,但媽媽覺得配埋紅莓醬同乳酪一齊食又幾好味喎,仲可以當湯匙🥄用添😂另一款萬聖節🎃小食《 #珍寶芝士雞肉醬竹炭熱狗 🌭️》,完全就係字面嘅配料👉🏻芝士🧀、雞肉肉醬🐓、珍寶腸配竹炭熱狗包🌭️。味道同平時IKEA嘅熱狗🌭️沒有大分別,只是變了黑色嘅熱狗包,加咗芝士同肉醬而已,算不上驚喜,但應吓節也是不錯選擇😊

2022-10-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)