2024-08-30 19 views
近年傢俬舖美食站, 耐唔中會推出期間限定, 不過風頭都蓋唔過經典既肉丸同熱狗。 小弟個人喜好方面, 熱狗大於肉丸, 肉丸多數係坐低係餐廳食正餐, 攞嚟當前菜食。呢隻熱狗, 真係同佢D肉丸一樣咁出名😅! 熱狗要好食, 必然要有一條好好食既腸, 呢一點, 佢地做得到。 呢一點, 佢地以極低價錢做得到! 肉既成份係雞+牛, 彈牙好味。 有諗過成包腸買返屋企食麵用, 不過淨買腸又唔夠廚師腸抵買, 都係留返路過傢俬舖, 當小食算啦, 小食多滋味嘛! 個包好痴牙, 如果改善吓呢點, 會好食好多!熱狗唔可以無汁無醬, 傢俬舖有四種醬(無mayonnaise)任唧唔嬲, 不過我都係落最傳統既茄汁同芥辣。汽水進步完又退步! 以前無真可樂, 而家有, 可口個D, 但係無咗冰機! 好彩都仲夠凍。 其實鼓勵人加冰, 咪用少咗汽水囉, 點解唔俾冰人啫? 係美國生活過, 就知汽水唔夠冰, 人地係會同你死過! 無冰, 你D汽水會無人買!可取之處: 15蚊熱狗連任斟汽水, 又平又好食, 香港邊道搵?進步空間: 個包好痴牙! 服務員如果有返D禮貌, 唔好事必西面, 咁呢道所有野都會高分好多! 土地供應問題, 同其他分店
熱狗+汽水放題套餐
熱狗

汽水

進步空間: 個包好痴牙! 服務員如果有返D禮貌, 唔好事必西面, 咁呢道所有野都會高分好多! 土地供應問題, 同其他分店一樣, 經常冇位!
Other Info. : 紙巾提供: 冇 廁所狀況: ****(商場廁所) 回味指數: *** 翻兜指數: **** 溫飽指數: *** 備註: 收八達通
2024-08-29
$15 (Tea)
熱狗+汽水放題套餐
熱狗
  • 雪糕
2024-08-12 31 views
唔知有冇人同我一樣當行行吓街有少少肚餓但又未去到食正餐嘅時候經過IKEA都會不自覺咁入咗去因為佢哋嘅肉丸真係好抵食又可以暫時醫肚一盤肉丸 再加少少蔬菜薯蓉 價錢都只係$26 小食嚟講都算係唔錯
唔知有冇人同我一樣
又可以暫時醫肚
一盤肉丸 再加少少蔬菜薯蓉
價錢都只係$26 小食嚟講都算係唔錯
2024-07-26 40 views
呢到榴槤季節梗係要去宜家家居度食榴槤嘅食品啦首先梗係唔少得榴槤雪糕 今次食咗五球嘅紅肉榴槤雪糕 不得之了好好食😋 植物雪糕個味道,相反就爭少少 嚟到當然唔少得瑞典肉丸 龍蝦酥皮湯 呢個真係唔錯幾好本身想叫一個德國鹹豬手,點知買到去賣晒🥹D24榴槤批 非常之鬆脆咬開裏便淡淡榴槤肉同D24榴槤糯米糍 呢個反而可以唔要都得 個皮比較硬少少另外仲叫咗一個西冷牛扒同埋煙三文魚沙律 西冷牛扒五成熟都OK嘅再配一個薯蓉煙三文魚配呢個醋汁都幾好
呢到榴槤季節梗係要去宜家家居度食榴槤嘅食品啦

嚟到當然唔少得瑞典肉丸 龍蝦酥皮湯 呢個真係唔錯幾好

本身想叫一個德國鹹豬手,點知買到去賣晒🥹

D24榴槤批 非常之鬆脆咬開裏便淡淡榴槤肉
同D24榴槤糯米糍 呢個反而可以唔要都得 個皮比較硬少少

另外仲叫咗一個西冷牛扒同埋煙三文魚沙律
西冷牛扒五成熟都OK嘅再配一個薯蓉
煙三文魚配呢個醋汁都幾好
2024-06-11 108 views
好顛呀,4個媽媽送完仔女返學,揸車出荃灣食早餐再等Ikea開門,就係為左要獨享榴槤雪糕🍦。D24榴槤植物素新地配D24榴槤肉食完早餐再食雪糕🍦,真係超級邪惡😜,榴槤肉好香好甜完全無得輸,但雪糕吾係榴槤味有啲失望,兩者感覺好分開😱。焗貓山王榴槤西米布甸微暖既布甸🍮入面有榴槤肉同西米,吾會太甜,正。#荃灣 #ikea #宜家家俬 #軟雪糕 #甜品 #榴槤 #榴槤控 新地筒 #荃灣必食 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶

D24榴槤植物素新地配D24榴槤肉

焗貓山王榴槤西米布甸
微暖既布甸🍮入面有榴槤肉同西米,吾會太甜,正。

2024-06-07
TakeAway
Type of Meal
Breakfast
又到宜家傢俬嘅榴槤季節,搵埋🤴🏻一齊睇吓有咩新榴槤款式先!😝😝~~~烤貓山王榴槤西米布甸🍮~~~好彩食咗呢個先,呢個係熱嘅榴槤布甸🍮,但榴槤香味大過食嘅味道,唔夠濃郁,食到一粒粒嘅西米,呢個一般!😅😅~~~D24榴槤植物素新地🍦配D24榴槤肉~~~🤴🏻堅持要加多份榴槤肉😂😂,榴槤肉好香濃,淡淡榴槤香味,可惜係植物雪糕🍦,咁一定冇牛奶雪糕🍦咁滑,仲有啲 ‘ 鞋鞋 ’ 地😗😗,感覺似榴槤還榴槤,雪糕🍦還雪糕🍦夾唔到,呢個更加一般😐😐

~~~烤貓山王榴槤西米布甸🍮~~~

~~~D24榴槤植物素新地🍦配D24榴槤肉~~~

2024-06-02
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$24 (Other)
2024-04-11 125 views
下午茶時間又到!見到好多小食、沙律、熱盤、甜品及飲品,一應俱全!和風芥末脆蝦熱狗海陸派對!脆蝦鬆脆惹味,有芥末醬同紫菜絲,口感新穎!💓汽水飲品(可添飲)😊種類也唔少!

和風芥末脆蝦熱狗
海陸派對!脆蝦鬆脆惹味,有芥末醬同紫菜絲,口感新穎!💓

汽水飲品(可添飲)😊
種類也唔少!

2024-04-10
Type of Meal
Tea
2024-02-15 206 views
這站到荃灣,有少少肚餓,想起 IKEA的酥皮龍蝦濃湯,每人order了一盅酥皮湯及肉丸。「酥皮龍蝦濃湯配大蝦」($38)脹卜卜的酥皮,下面是可口的蝦湯,有少少薯仔粒還有多隻大蝦,蝦雖然冇乜鮮味但勝在夠大隻,湯就濃香,加埋個酥皮都好飽肚。「瑞典肉丸伴薯蓉」($26)來這裡好似每次都order,我好喜歡綿綿的薯蓉,百吃不厭。

這站到荃灣,有少少肚餓,
想起 IKEA的酥皮龍蝦濃湯,
每人order了一盅酥皮湯及肉丸。

「酥皮龍蝦濃湯配大蝦」($38)
脹卜卜的酥皮,下面是可口的蝦湯,
有少少薯仔粒還有多隻大蝦,
蝦雖然冇乜鮮味但勝在夠大隻,
湯就濃香,加埋個酥皮都好飽肚。

「瑞典肉丸伴薯蓉」($26)
來這裡好似每次都order,
我好喜歡綿綿的薯蓉,百吃不厭。
2023-12-13 164 views
今次我去咗一家小店,佢哋手工雪糕嘅名聲響晒整條街。行入去,冷氣夠勁,夠晒涼,正!跟住我就點咗份最hit嘅「三重開心雪糕卷」。嚟啦,講真,個雪糕卷送上嚟時,個樣靚得嚟夾心👀。咬落去,個開心果味真係夠晒香,有種怪咗「正炸」嘅感覺!啲雪糕質感勁creamy,滑得嚟不停想再有多啖。而個雪糕餅皮香脆,正正係我鍾意嗰種熟悉嘅甜味🍰。同埋個底嗰啲開心果粒粒,加咗啲咬口感,令整件事簡直perfect到不得了。真係食完心情都開心啲😄!我個人對甜品要求狠啲,但係今次,手抖心跳嘅推薦!冇得輸,滿足到我哋嗰啲愛試新嘢又講究味道嘅食客。下次仲會再戰,想知道佢哋下一個創作會唔會再正到爆燈呢!🍦🌰🎉

2023-12-12 128 views
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk抹茶😍 × 紅豆蓉🫶🏻 × 鯛魚燒😚今次要介紹嘅係IKEA今個月嘅雪糕,宇治金時新地伴鯛魚燒🍦🍡。綠茶雪糕嘅味道濃郁,有奶香味,綠茶味都好濃。紅豆蓉甜甜地口感都唔錯。🍵🍦❤️迷你鯛魚燒個樣有啲似麥樂雞🐟🍡,唔係酥脆,係比較厚實,中間有吉士醬嘅餡。同預期有啲出入,不過以呢個價錢都OK啦!😋🍡🧀總括而言,IKEA嘅宇治金時新地伴鯛魚燒係一個唔錯嘅選擇。綠茶雪糕濃郁香甜,紅豆蓉口感細緻,迷你鯛魚燒有獨特嘅口感同濃郁嘅吉士醬。如果你係綠茶同紅豆控,呢個新地值得一試!🍦👍🍡💰 宇治金時新地伴鯛魚燒($16)🥢 IKEA美食站
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
抹茶😍 × 紅豆蓉🫶🏻 × 鯛魚燒😚

💰 宇治金時新地伴鯛魚燒($16)
🥢 IKEA美食站
2023-12-01 96 views
爺哋!今次去咗間我成日掛住嘅小店試全新出爐嘅榴槤雪糕!一入口,個滿口榴槤香真係正到彈起🤤榴槤肉嘅口感綿滑得嚟又飽滿,每一啖都食到真材實料,完全唔係啲平時嗰啲搓水冇味嘅。嗰啲雪糕好過癮,滑得嚟滑得去,真係数得過「天然果肉感」四個字!😋個冰涼配上榴槤嘅濃郁,真係夏天最正嘅組合。然後,隱約帶點烤香味,大把入味,令味蕾飲彩!除咗榴槤狂熱,我仲試咗一款經典臘味腸仔包,外皮酥脆得嚟又唔膩,啖啖臘味,足料得嚟,食落絲絲分明,啖啖肉香,香口得滯。簡單平民嘅食物,但係做得好,味到癮!今次嘅食品體驗,真係彈指之間過成日 😍㊙️。

2023-11-20 80 views
夏日炎炎,去開荃灣途徑IKEA,就好想入去食食小食做補給!一入去就比個雪糕吸引咗,雪糕好抵食,好大支但都只係$6。而且,非常新鮮,個雪糕cone好脆!而個雪糕味道係呂宋芒果,唔會酸亦唔會太甜
夏日炎炎,去開荃灣途徑IKEA,就好想入去食食小食做補給!

呂宋芒燕麥奶新地

2023-08-23
呂宋芒燕麥奶新地
2023-10-20 75 views
呢輪限定嘅雪糕係芝麻同豆腐味, 對於一個有選擇困難症嘅人嚟講,ikea就好好咁出咗兩溝嘅款式👍🏿👍🏿先講個雪糕質地,我覺得比平時更加creamy,好滑身,加分!至於味道方便,本身諗住佢先6蚊冇乜期待,估唔到佢芝麻同豆漿味都好出,一啲都唔假,不過就略甜少少,整體來講,經過買返杯都開心😋😋
2023-10-15 56 views
宜家美食站推出的鯊鯊包$8,睇相個包整得好靚好吸引,買了一個,其實是一個蒸包,入面有番薯餡料。見很多人買來打卡,實物和相片其實都爭幾遠,而且蒸得太耐,已經蒸到又乾又實,但都算幾飽肚,試一次都唔錯。
驚佢夜啲會賣晒,同🤴🏻食飯前食咗個甜品先!😝😝~~~泰式奶茶新地配迷你斑斕雞蛋仔~~~$19細細杯性價比就一般般😅😅,橙橙地顏色嘅泰式奶茶真係有陣泰式奶茶味😀😀,雖然濃度就麻麻哋,但可以接受😃😃反而我就更有興趣個斑斕味雞蛋仔😁😁,聞落比起口食更有斑斕味😄😄,中間係綠色實心質地軟綿綿口感都唔錯☺️☺️,雞蛋仔外皮都幾脆口,但比起真正嘅雞蛋仔質素就點都差咗少少😅😅,可以比佢剛剛合格啦😊😊!
驚佢夜啲會賣晒,同🤴🏻食飯前食咗個甜品先!😝😝

~~~泰式奶茶新地配迷你斑斕雞蛋仔~~~

2023-09-07
$19 (Other)
2023-09-04 43 views
係泰茶忠粉,知道出左泰茶雪糕就即刻衝去食。泰茶雪糕配斑斕雞蛋仔($19)泰茶味真係無,完全食唔出!連甜味都唔覺得有禁😬 普通雪糕,留下只有「凍」呢個印象😂反而雞蛋仔就好出色!有斑斕香、雞蛋味,仲內脆外軟!希望可以單買!
係泰茶忠粉,知道出左泰茶雪糕就即刻衝去食。

泰茶雪糕配斑斕雞蛋仔($19)

2023-09-04
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$19 (Lunch)