2021-06-12
📍 喰楽🚶🏻♂️ 觀塘開源道60-62號駱駝漆大廈3期9樓H號舖🔎 #foodsnap_觀塘終於試到呢間係觀塘駱駝漆嘅日式壽喜燒店 午市定食真係抵食好多 不過一定要記得book位 小店得4張枱 不接受walk-in‼️ 餐廳環境非常寬敞 但一個鐘就要交枱 所以book咗位就要準時到啦~👅 日本產A4和牛 • 關東壽喜燒鍋定食 ($198) - 8.5/10🌟每個set有三點前菜 分別係和風沙律、胡麻醬波菜同雞卷 味道正正常常 重頭戲係和牛啊嘛😍 和牛有4大片 油脂分布好平均 放入鍋煮一陣就可以食 肉質果然冇令人失望 雖然未到入口即溶嘅程度 但你都會feel到啲牛肉好重油脂感 好有牛嘅香味 配上蛋汁食就更加滑🤤👅 澳洲產M9和牛 • 關東壽喜燒鍋定食 ($168) - 8/10🌟呢款牛嘅cp值真係好高 有7大片😋 肉質一定冇A4和牛咁正 不過已經好唔錯🥰 幾重油脂感 食落都好嫩滑🤤 講下嗰壽喜燒鍋 入面有娃娃菜、金菇、鮮冬菇、豆腐等 好豐富 湯底就係日式甜䜴油 配飯食好好味🤪 最後食完仲有甜品 我哋食嗰日係玄米茶雪糕 係出面比較少見呢隻味 味道都唔錯~ 總括嚟講對係呢間餐廳嘅用餐體驗好
🚶🏻♂️ 觀塘開源道60-62號駱駝漆大廈3期9樓H號舖
🔎 #foodsnap_觀塘
最後食完仲有甜品 我哋食嗰日係玄米茶雪糕 係出面比較少見呢隻味 味道都唔錯~ 總括嚟講對係呢間餐廳嘅用餐體驗好滿意 推薦大家去試下🤗
必食指數👅💦💦:8/10
#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #天水圍美食 #川菜 #黃店 #天水圍黃店 #中環美食 #中環 #壽司 #sushi #香港打卡 #港女下午茶 #元朗美食 #美食 #日式料理 #日式定食 #荃灣美食 #元朗cafe #荃灣cafe #cafehunting #西環美食 #墨西哥菜 #日本菜 #漢堡包