2022-04-06 1749 views
🤎金鳳大餐廳 🧸屯門屯順街1號屯門市廣場1期地下G076-G080號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我阿爸話好耐冇食過金鳳,今日行過市中心就係要去懷緬一下過去😂我仲記得上次食嘅時候喺荃灣😵‍💫嗰度嘅裝修冇屯門呢度呢間咁靚,屯門呢間嘅梳化位真係坐到我唔捨得走🫣今日叫嘅呢兩款餐均有餐包同埋餐湯仲有嘢飲包埋🫢抵食‼️-港式三成熟蒜蓉汁牛柳餐 $129🆕牛柳餐同以前唔一樣改用鐵板上,我自己鍾意食生啲,因為鐵板加咗蒜蓉汁之後會再加熱🔥,長時間放喺鐵板上面一定會比上枱時候更加熟💁🏻‍♀️為咗保持肉質鮮嫩所以我唔會叫太熟🐂。店員話俾我知呢個牛柳佢哋用特別醬汁去醃製。入口時偏淋身,牛味滿滿😋-七成熟黑椒汁美國安格斯牛扒餐 $191呢一份店員叫我哋選擇用碟上,原因係因為呢塊安格斯牛扒冇經過醃製,油脂同埋肥膏較多,如果用鐵板想嘅話,一熱佢哋就會縮埋,變得鞋口😖所以佢同我哋講一定一定一定要用碟😛比預期中生少少🤏🏻肉質同埋味道都唔錯。同牛柳餐唔同嘅就係佢哋配用咗薯格😍想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

🤎金鳳大餐廳
🧸屯門屯順街1號屯門市廣場1期地下G076-G080號舖

-港式三成熟蒜蓉汁牛柳餐 $129

-七成熟黑椒汁美國安格斯牛扒餐 $191

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

2022-04-04
$150 (Lunch)