2021-11-30 146 views
2021仲有一個月就完啦,帶媽咪食佢最鍾意既北京填鴨先🤪烤北京填鴨,烤得香脆的外皮配以不同的特色佐料,即成人間美味,我既食法加少許砂糖、青瓜、黃麵醬,簡直令人吃不停口。片皮鴨外脆內軟且肉質嫩滑,好正喔🎉🎉古琴咸肉菜炒飯,咸肉粒菜炒飯炒飯好入味,又唔會好油,咸肉重點能夠帶出咸香味,而菜粒就可以令成碟飯變得更爽口🎈小籠包,厚薄適中,同時能承托包內湯汁,外皮皺褶好工整,所以賣相好靚,小籠包的豬肉相當鮮甜,所以整體好多汁,好正🤪砂鍋鹹肉冰豆腐湯,媽咪話你和湯係好潤嘅,因為用咗鹹肉煲成既湯底,啱晒宜家呢個季節飲喔♥️而冰豆腐就完全可以吸收晒湯底嘅精華,真係既鮮又滋潤💋糖醋排骨,甜酸度配合得剛剛好,不太酸,不太甜,頂瓜瓜喔,排骨size不會過大又不會過小,完全吸收晒糖醋嘅精華👍桂花湯丸,腰果露同杞子桂花糕正結尾♥️♥️♥️
2021仲有一個月就完啦,帶媽咪食佢最鍾意既北京填鴨先🤪

桂花湯丸,腰果露同杞子桂花糕正結尾♥️♥️♥️