𝐌𝐢𝐲𝐚𝐳𝐚𝐤𝐢 𝐊𝐮𝐦𝐪𝐮𝐚𝐭 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐒𝐞𝐭 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 $𝟔𝟏𝟖 𝐟𝐨𝐫 𝐃𝐮𝐞𝐭𝐭𝐨𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘉𝘳𝘪𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘞𝘢𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘗𝘶𝘧𝘧 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵-𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘑𝘢𝘮 松露布里芝士蜜糖合桃泡芙Puff整得細細舊 啱啱好一啖可以食哂非常貼心 食落puff都幾酥脆 而且個cheese都有好濃既松露味 入口好軟滑加埋蜜糖既微甜 感覺唔錯仍唔算太膩🤣𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵-𝘠𝘶𝘻𝘶 𝘑𝘦𝘭𝘭𝘺 𝘔𝘪𝘭𝘭𝘦 𝘍𝘦𝘶𝘪𝘭𝘭𝘦 鴨肝金桔柚子啫喱拿破崙呢個拿破崙一定係最最最好食個舊!個皮整得好脆好有牛油香而且鴨肝既味道好rich 加咗柚子既啫喱食落更有淡淡既香氣 感覺更加fresh🥰𝘉𝘦𝘺𝘰𝘯𝘯𝘦 𝘏𝘢𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘗𝘪𝘤𝘬𝘭𝘦𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘙𝘺𝘦 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘥 法國風乾火腿黑麥麵包三文治配醃金桔外型整得好似macaron 但佢係一個鬆軟既黑麥麵包夾住塊ham 非常精緻 第一啖有ham既鹹香但配埋沙律菜令整體味道好合適 唔會過鹹😆𝘉𝘢𝘭𝘪𝘬 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩

𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲

𝘉𝘢𝘭𝘪𝘬 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘡𝘦𝘴𝘵 特级煙三文魚他他配金桔皮
又係一口size既撻 撻皮厚度適中 加上比較清新既金桔皮配重味既煙三文魚 成個口感好有層次 唔錯😌

𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭
𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘗𝘢𝘳𝘧𝘢𝘪𝘵 𝘔𝘰𝘯𝘢𝘬𝘢 金桔日式泡芙夾餅
呢個一黎到個staff就會提客人要快啲食 因為入面係金桔雪糕 個夾餅唔知係咪一凍一熱食落好淋 反而個金桔雪糕好有驚喜 微酸帶甜好清新 勁正🤩

𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘔𝘪𝘭𝘬 𝘚𝘰𝘧𝘵 𝘈𝘨𝘢𝘳 𝘑𝘦𝘭𝘭𝘺, 𝘔𝘪𝘺𝘢𝘻𝘢𝘬𝘪 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘰𝘵𝘦 雲呢拿牛奶寒天配金桔
呢個即係牛奶布丁 個賣相好精緻 食落好軟滑同重奶香味 加上金桔醬令人更加開胃 兩下子就食完個布丁kekeke😋

𝘏𝘰𝘫𝘪𝘤𝘩𝘢 𝘢𝘯𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘚𝘸𝘪𝘴𝘴 𝘙𝘰𝘭𝘭 培茶金桔瑞士卷
外層用橙色既朱古力包住 個人認為冇咗層朱古力皮會更好 食落太甜搶咗個培茶味 雖然我整走咗個朱古力皮食 但茶味都係好淡 口感方面食落都算濕潤 唔會太乾 中規中矩🥲

𝘚𝘦𝘢 𝘚𝘢𝘭𝘵 𝘔𝘪𝘭𝘬 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘊𝘰𝘯𝘧𝘪𝘵 𝘛𝘳𝘪𝘧𝘭𝘦 海鹽朱古力金桔忌廉蛋糕
食落金桔味好出 所以味道偏酸 雖然好飽但食落都覺得唔錯 唔會太膩 而海鹽朱古力既味比較淡 整體好香金桔味 適合唔鐘意甜食既朋友🤤

𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘚𝘤𝘰𝘯𝘦𝘴 𝘍𝘰𝘶𝘳 𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘴 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨 𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘚𝘤𝘰𝘯𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘋𝘦𝘷𝘰𝘯𝘴𝘩𝘪𝘳𝘦 𝘊𝘭𝘰𝘵𝘵𝘦𝘥 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮, 𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘑𝘢𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘒𝘶𝘮𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘑𝘢𝘮 四季特色鬆餅配傳統英式忌廉,自家製果醬及金桔果醬
四季啲scone好似特別大個 食完一個已經飽到食唔落第二個了 而且焗得外脆內軟 輕易就將佢一分為二 而且就咁食唔加jam都夠濕潤 難怪個scone咁出名 真係幾出色的 最特別係個金桔果醬 食落好香好fresh得黎又有啲甜味 同個scone食都好夾🥳

𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤

𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯
份量都幾多 而且可以refill 綠茶勝在比較清淡 其餘都冇特別🤔

𝘊𝘪𝘯𝘯𝘢𝘮𝘰𝘯 & 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦
呢個係季節限定 要加少少錢到 (唔係好記得確實價錢) 飲落好香肉桂味 非常適合冬天飲 而且蘋果同肉桂係perfect match😻 仲有淡淡蘋果味 不過呢款茶帶甜 食完咁多野再飲會有少少滯😛
———————————————————————
The Lounge (中環)
中環金融街8號香港四季酒店大堂
Savoury