2021-01-21 495 views
推介:⭐️⭐️⭐️💫——————————翻兜第二次食,就係為咗個魯肉飯😋 冇得訂位,所以六點左右嚟就唔洗排,如果唔係都差唔多要等半個鐘🥴 裡面座位唔算多,而且通常都要搭枱😐環境都比較暗⚠️繁忙時間得40分鐘用膳⚠️冇加一——————————滷肉飯 $28(大)喺香港嚟講係我食過最接近台灣個隻味😋有啲肥豬肉嘅香,魯肉同汁都剛剛好同淆咗好耐個隻。珍珠米唔會太冧同太硬.麻辣牛肉麵 $80牛肉好淋好入味😋不過略厭少少多肥膏湯底好濃好香,麻辣唔係好辣,不過唔食得辣嘅人應該覺得佢幾辣,但幾香麵條exactly係台灣個隻粗幼不一嘅麵,幾有咬口又唔會好粉成碗嘢如果少返啲油會好啲.甜不辣 $10 (小)其實係有啲酸甜醬嘅魚糕,煙煙韌韌好好食👍🏻.滷蛋 $10滷水味唔夠,又唔係溏心蛋,好失望☹️.冬瓜檸檬茶 $18好香黑糖冬瓜味😋 酸甜度剛剛好又解渴,推介👍🏻—————————整體來講,掛住台灣美食都可以嚟呢度一試👍🏻個口味都幾接近台灣不過40分鐘真係有啲趕,希望At least都一個鐘
推介:⭐️⭐️⭐️💫
——————————
裡面座位唔算多,而且通常都要搭枱😐環境都比較暗
⚠️繁忙時間得40分鐘用膳
⚠️冇加一
——————————
滷肉飯 $28(大)
喺香港嚟講係我食過最接近台灣個隻味😋
麻辣牛肉麵 $80
牛肉好淋好入味😋不過略厭少少多肥膏
成碗嘢如果少返啲油會好啲
甜不辣 $10 (小)
其實係有啲酸甜醬嘅魚糕,煙煙韌韌好好食👍🏻
滷蛋 $10
滷水味唔夠,又唔係溏心蛋,好失望☹️
冬瓜檸檬茶 $18
好香黑糖冬瓜味😋 酸甜度剛剛好又解渴,推介👍🏻
—————————
不過40分鐘真係有啲趕,希望At least都一個鐘